VÄETI TAGUMIK ⟩ Märgid, et su tuharates napib jõudu ja miks see halb on

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tuharalihased on suurimad sinu kehas ja kui need on nõrgad, võib see põhjustada igasuguseid probleeme, põlvevaludest kuni alaseljavaludeni. On mõned salakavalad märgid, et su kannikatel jääb jõust vajaka.

Esimene märguanne nõrgukestest tuharatest on alaselja- või vaagnavalu. Kui tagumik pole piisavalt tugev, ei suuda see toetada selgroogu nii nagu peaks, ja see võib põhjustada valu nendes piirkondades.

Teine märk on, et sul on raske trepist üles saada, sest see nõuab tuharatelt tublisti jaksu. See on ka märk sellest, et su kõhulihased ei ole kuigi tugevad.

Loe ka: Kehaosad, mida inimesed ülearu agaralt küürivad

Lisaks võib nõrkus või väsimus pärast lühiajalist seismist tähendada, et su tuharad ei suuda seismisel keha õigesti toetada. Sa peaksid olema võimeline seisma pikemat aega, ilma et tunneksid end väsinud või nõrgana.

Kuidas tagumikulihast tugevdada?

Esimene hea harjutus tuharalihastele on madal sild. Lama selili, jalad õlgade laiuselt harkis. Tõsta puusad maast üles, samal ajal pingulda tuharaid. Hoia paar sekundit, seejärel lase tagumik tagasi maa peale. Korda 10–15 korda, kirjutab Health Digest.

Loe ka: Maailma suurima pepuga naine ei leia kuidagi armastust

Kükid on klassikaline harjutus, mis töötleb mitut lihasgruppi, sealhulgas tuharaid. Kükke tehes seisa nii, et jalad on õlgade laiuselt harkis ja varbad ettepoole suunatud. Lase puusad taha, nagu hakkaksid toolile istuma. Hoia keharaskus kandadel. Tule tagasi püsti, pigista liigutuse lõpus tuharad kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles