5 jooki, millega end kuumal suvepäeval värskendada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Soojade ilmadega rassid rohkem õues ja kaotad vedelikku. On jooke, mida ei tasu kuumal päeval rüübata, sest need tekitavad veelgi suuremat janu. Toitumisnõustajad annavad nõu, mida juua, et end hästi tunda.

1. Vesi

Mitte just kõige šokeerivam. «Vesi on parim viis, millega janu kustutada kuumal päeval, see on organismile parim ja see on see, mida keha ihkab,» ütles raamatu «Finally Full, Finally Slim» autor Lisa Young.

2. Elektrolüütidega vesi

Toitumisspetsialist Laura Burak soovitas juua magneesiumi, kaaliumi ja kaltsiumiga rikastatud vett.

Loe ka: Nipid, kuidas teha higihaisule tuul alla

3 Puuviljasmuuti

Young soovitas lisada smuutisse kaaliumirikkaid puuvilju, näiteks apelsini või banaani. «Banaanist, marjadest, magustamata mandlipiimast ja jääst valmistatud puuviljasmuuti on ülivärskendav ja kaaliumirikas,» ütles ta.

Harvardi terviseameti andmetel aitab kaalium tasakaalustada rakkude vedelikutaset. See on oluline mineraal, mida vajavad kõik keha koed ja mida mõnikord nimetatakse elektrolüüdiks. Seda seetõttu, et see kannab endas väikest elektrilaengut, mis aktiveerib rakkude ja närvide funktsioone.

4. Kookosvesi

Kookosvesi on rikas kaaliumi poolest ning sisaldab ka veidi kaltsiumi ja magneesiumi. Lisaks on seal ka looduslikku kookosest saadud suhkrut.

Loe ka: Sünge tõde sellest, mis juhtub pesemata nabaga

5. Spordijook

Kuna higi sisaldab rohkem kui vett, siis spordijoogid varustavad sind lisaks elektrolüütidele ka glükoosi ja kaloritega, kirjutab eatthis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles