SEKSOMNIA Seks või masturbeerimine läbi une kannab endas ohtusid

Naine
Copy
Seksomnia termin võeti kasutusele 2003. aastal ja selle seisundiga inimesed tegelevad läbu une seksuaalsete tegevustega.
Seksomnia termin võeti kasutusele 2003. aastal ja selle seisundiga inimesed tegelevad läbu une seksuaalsete tegevustega. Foto: Shutterstock

Mullu esitlesid kaks teadlast ebatavalist juhtumit: 28-aastane äsja abiellunud noormees otsis abi, kui oli läbi une oma naisele liginenud ja püüdnud algatada seksida.

Mees kannatas seksomnia all, mis on harvaesinev unehäire, mille puhul magav inimene tegeleb seksuaalsete tegevustega. Vastavalt ajakirjas Sleep Science mullu avaldatud uuringule oli esimene ametlikult registreeritud juhtum 1986. aastal Singapuris, kui mees ütles oma arstile, et oli hakanud igal öösel unes masturbeerima.

2017. aastal kirjeldati ajakirjas Journal of Clinical Sleep Medicine avaldatud artiklis 37-aastase mehe juhtumit, kelle naine ütles arstidele, et nad olid umbes 13 aasta jooksul pea igal ööl seksinud. Mees ei mäletanud seda ja keeldus oma naist uskumast, kuni arst näitas talle tõendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles