Lihtne meetod, mille abil kõht regulaarsemalt läbi käima hakkab

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Kas ka sind vaevab kõhukinnisus?
Kas ka sind vaevab kõhukinnisus? Foto: Pexels

Inimese seedesüsteemil on tema tervise ja tervislikkuse kohta nii mõndagi öelda. Aga mida teha siis, kui seedesüsteem oma ülesandeid hästi ei täida ning kõht on kinni või käib lihtsalt harva läbi?

Viimasele küsimusele vastust otsides tuleb taas appi ühismeedia, sest TikTokis postitab kasutajanime @the.belly.whisperer alt erinevaid seedesüsteemi parendamisega seonduvaid nippe füsioteraapia doktor Kelly Peterson. Tema lehelt leiavad abi kõik, kes vaevlevad puhituste või kõhukinnisuse käes. Hiljuti jagas ta aga üht eriti head meetodit, mis aitab kõiki neid inimesi, kel on probleeme regulaarselt kakal käimisega.

Vaja ei ole tormata apteeki ega süüa sisse karvaseid kiivikoori, sest dr. Peteresoni soovitus, mida naine ka ise järgib, on lihtsamast lihtsam. Joo igal hommikul peale ärkamist ning enne magama minekut klaasitäis sooja vett. «See stimuleerib mu seedeelundkonda ning mu kõht tunneb end seetõttu suurepäraselt,» kommenteeris arst, kes ka ise sama trikki järgib. Tema käib oma sõnul sellest lähtuvalt number kaht asjatamas umbes üks kuni kolm korda päevas.

Meelde tuleks aga jätta see, et hommikune kohvitass, kuigi samuti soe, arvesse ei lähe. Nii joob ka dr. Peterson ise kõigepealt klaasi sooja vett ning valab alles siis välja kuuma kohvi, et oma päeva alustada.

Ka India rahvameditsiinis ajurveedas soovitatakse optimaalse seedimise jaoks juua sooja või siis vähemalt toatemperatuuril olevat vett, kirjutab Well+Good. Külmad joogid aeglustavad seedimist, sest need takistavad kõhu ning soolikate ümbruses toimuvat verevarustust ja muudavad ka seedeensüümide tootmise organismis aeglasemaks. Kokkuvõttes toob see kaasa aeglasema metabolismi. Soe vesi aga laiendab veresooni ning parandab verevarustust, stimuleerides seeläbi seedimist ja muutes seda kiiremaks ja efektiivsemaks.

@the.belly.whisperer Best 💩 Life Hack! #constipation #bloating #poop #pooptok #fyp #pelvicpt #thebellywhisperer #CorollaCrossStep #viral #trend #isnteasy #guthealth #ibs #ibd ♬ you belong with me - sia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles