KIIRE LAHENDUS ⟩ 4 nippi, kuidas ülesöömisest tingitud vaevusi leevendada (1)

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui laud on toidust lookas ning kõik lõhnab nii imeliselt, on raske sellele ahavtlusele ei öelda. Kui ka sina sõid end jõululauas üle, siis alt leiad mõned nipid, kuidas raskustunnet kõhus leevendada.

Need nipid aitavad ülesöömisest tingitud vaevuseid leevendada:

Joo ohtralt puhast vett

Vedelik neelab kõik lahustuvad kiudained ja see muutub justkui geeliks, mis surub toidu läbi seedetrakti välja. Teisisõnu paneb see sind kiiremini number kahele minema ja vabaned kogu raskusest.

Valmista soe detox-jook

Eriti hästi maitseb soojendav jook. Lisa tassi sisse keedetud kuum vesi ja lisa sinna sisse värsked ingveri viilud, sidrunikoor ja veidi õunasiidri äädikat. Ingver taltsutab mürisevat kõhtu, sidrunikoor on hea antioksüdantide allikas ja õunasiidri äädikas mõjub soolestikule kui probiootikum, mis aitab puhituste vastu võidelda. Kogused pane paika oma isiklike eelistuste järgi.

Mine jalutama

Söö hommikusöök ning mine kohe pärast seda 30-45 minutilisele jalutuskäigule. Füüsiline tegevus aitab seedetrakti stimuleerida ja paneb selle taas normaalselt tööle. Värske õhk ja päevavalgus tõstab sinu energiataset ja tõenäoliselt tunned end pärast palju paremini.

Söö kergeid toite

Kui viimased päevad oled söönud rammusaid praade ja palju magusat, siis nüüd eelista kergesti seeditavaid toite. Söö värsketest köögiviljadest valmistatud salatit ja lisa juurde kas kala või kana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles