NAISTEJUTUD ⟩ Draamad jõululauas: «Ta vajus põlvele ja palus mu kätt kogu perekonna ees, aga...»

Heidi Ruul, Dagmar Lamp, Kristina Herodes. Foto: Erakogu
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Mida teha kui pühadelauda hiilib draama?
  • Kui pingekirves ripub pea kohal ja kõik kangutavad vestlust...
  • Kuidas on seotud siga ja seks?

Jõuluaeg peaks olema rahulik ja helge. Kuid tegelikkus on rahust kaugel ja eriti sel aastal. Probleemseid teemasid on õhus piisavalt palju, mida lahkama hakates ka parimad sõbrad võivad tülli pöörata. Ja hullemaidki draamasid võib ette tulla.

Kuidas seda olukorda lahendada? Mis on tüli-õli, mida kindlasti ei tasu tulle valada? Mõned head soovitused meil õnneks on. Saates Dagmar Lamp ja Heidi Ruul. Saatejuht Kristina Herodes

Millest konfliktid tekivad? Kõige mõnusam on õppida sellest, mis on teistel untsu läinud. Meie jaburad seiklused on siin - saad meie ämbrite kaudu targemaks saada või lihtsalt pühade ajal korraks aju põllule lasta.

Kallid sõbrad, taasavaldame jõuluepisoodi Naistejuttude kullafondist, mis oli esmakordselt eetris detsembris 2021. 

Hammastega tütre kallale

«Eelmine aasta tõesti oli nii, et minu toonane peika otsustas, et nüüd on õige hetk hambaid näidata ja seejuures ta valis kõige valema objekti üldse!» meenutab Dagmar täiesti keema minnes.

Kuula ka: NAISTEJUTUD | Tanel Jäppinen: Eesti mehed on uskumatult üksildased. Selle põhjus on...

«Ta otsustas vinguda selle üle, et minu tütar Mila talle nähvas. Siis ma olin küll nii, et täiesti pekkis! Kuidas see võimalik on, et sa niukse ego tõmbad siia vahele?! Aga see oli ka hetk kui ma sain aru, et ma ei ole selle inimesega enam koos. Paar kuud veel moe pärast pidasime vastu. Mossitad selle üle, et üheksa-aastaane laps ütles midagi, mis talle parasjagu ei meeldinud. Issand, ma lähen lausa närvi kui ma praegu mõtlen selle peale – on ikka kuradi tõbras! Inimene, kes suudab solvuda lapse peale, ei ole ikka päris korras peast.»

Loe ka seda: Mida vastata kui keegi jõululauas küsib: "Oi, kas sa oled juurde võtnud?" 

Heidi Ruul, Dagmar Lamp, Kristina Herodes
Heidi Ruul, Dagmar Lamp, Kristina Herodes Foto: Erakogu

Kas ving ja mossitamine on asi, milleta eestlastel ükski pidu peetud ei saa?

«Mõnikord ma reaalselt palvetan, et see tüli juba tuleks,» tunnistab Heidi. «Ma pigem võtaks selle tüli kui need pinged!»

Kuula ka seda: Miks seks vägivaldses suhtes nii hea tundub?

Romantika nagu filmis

Dagmari elus on lausa filmilikult dramaatiline jõulukogemus. «Minu kõige suurem fiasko on ikkagi olnud need jõulud kui mu toonane peika mu kätt palus kogu mu perekonna ees. Ta oli kingipakki kuuse alla pannud kihlasõrmuse ja kui ma selle lahti tegin siis oli selline filmilik hetk, kus ta vajus põlvele ja palus kätt. Tema ema oli seal ja minu perekond oli seal. Kuigi see oli väga nunnu hetk sain ma kohe aru, et ma tahaks pulmi, aga ma ei taha tegelikult temaga abielluda. See armumine oli juba üle läinud. Aga kui kogu perekond on seal sa ei saa ei öelda. Sa pead jah ütlema.»

Kuidas pühade ajal hästi läbi saada?

Unusta unistused. Paljude meie peas kummitavad «ideaalsed jõulud». Kust me need saime? Kuskilt reklaamist? Võta teatavaks - ideaali pole. Või siis on, aga see näeb teistmoodi välja. Kui kõigil on koos kerge, hea ja loomulik olla, siis see ongi täius ja harmoonia. Kõik materiaalsed detailid seal juures on teisejärgulised!

Tee vähem ja toeta ülitöökat. Paljude tülide läte asub tõepoolest seal - üks pereliikmetest on lihtsalt ülearu palju pingutanud. Kokanud, koristanud, vaeva näinud. Ta pole endaga piisavalt kontaktis, et oma piiri õigel ajal nähtavaks tuua. See tuleb välja rahulolematusega suvalisel aadressil. Ole mõistev, paku talle toetust ja tänu, kiida teda!

Austa teisi ja teiste tundeid. Jah, nii lihtne ongi! Tohutu hulga tülisid, kriitikanooli ja tühiseid naginaid inimeste vahel hoiaks ära lihtne vastastikune austus. Iga kord kui midagi teravamat keelele tekkib mõtle: kas ma ütleks seda inimesele, keda ma austan? Ja kui sa ei austa oma lähedasi, siis ei austa sa iseennast. Nii lihtne. Ja nii mõjus. Rahulikke pühi!

Kuula ka seda: Valu ja nauding, milline on nende keeruline vahekord?

«Oot, mis sa siis tegid?» küsib Kristinka. «Ütlesid jah ja siis pärast ütlesid: «Sorry, ma tegin nalja?!» Kahjuks mitte. See hetk sai alguseks päris pikale katsumustejadale Dagmar Lambi elus. Kuula saadet - saad teada, mis edasi sai.

Kristina Herodes, Dagmar Lamp
Kristina Herodes, Dagmar Lamp Foto: Erakogu

Soojad kallistused meie kuulajatele - viimasel kuul on Naistejuttude sõprade arv kasvanud kümme korda. Täname teid kogu südamest!!!

Jõuluaja päkapikkude kõrvale on ilmunud uued kergelt müstilised tegelased – lumehangedes ukerdavad pakirobotid.

«Mu lapsed väidavad, et kui sa aitad ta tee peale tagasi, siis ta ütleb: «Suur tänu!» Ja nad tahavad nii hirmsasti seda kuulda, et nad kõigepealt lükkavad ta teelt ära,» räägib Kristina.

Loe ka: SAGE VIGA | Kingid, mida mehed vihkavad. Ja paraku just tihti saavad...

Nagu jõuludele kohane on Naistejuttude kuldne kolmik, ehk kogu pere koos - stuudios on Dagmar Lamp ja Heidi Ruul. Saatejuht Kristina Herodes. 

Pühade ajal me teid kuulamisrõõmust ima ei jäta ega puhkust ei võta! Uus saade juba järgmisel nädalal.

Milliseid mõtteid saade tekitas? Jaga oma arvamust! Kirjuta julgelt ka seda, mis teemal saadet soovid. 2023. aasta «Naistejuttudest» rohkem kui pooled salvestasin just kuulajate küsitud teemadel ja kuulajate soovitatud külalistega. Aitäh, et nii aktiivselt kaasa mõtlete ja kirjutate! Kirjuta: kristina.herodes@postimees.ee või Messengeri.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 328 osa leiad siit!

Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotify's ning iga laupäev kell 11 portaalides Postimees Naine ja Digiajakirjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles