Just see puuvili aitab leevendada seedeprobleeme ning vähendada puhitustunnet

Marlene Neiland
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Igaüks on pidanud elu jooksul seedeprobleemide all kannatama ning see pole sugugi meeldiv tunne. Kas teadsid, et on olemas puuvili, mis võib puhitustunnet leevendada ning seedimise korda teha? Alt leiad, millega tegu.

Journal of Gastroenterology avaldas hiljuti uuringutulemused, mis näitavad, et kiivi võib olla seedeprobleemide korral parim lahendus. Puuvili leevendab puhitustunnet ning teeb seedimise korda. Tegelikult kasutati kiivit juba vanas Hiina meditsiinis ning seda just kõhuprobleemide ravimiseks. 

Puuvili kubiseb kasulikest kiudainetest, mis ravivad soolestikku. Ühtlasi sisaldab kiivi aktinidiini (eriline proteolüütiline ensüüm), mis aitab valku lagundada, kirjutab MindBodyGreen. Kuigi kiivi seedimist soosivast mõjust pole kuigi palju räägitud, on see kõhule väga hea. 

Uuring korraldati järgmiselt: 79 osalist eraldati kolme gruppi. Esimesed said kaks rohelist kiivit, teised 100 grammi ploome ja kolmandad 12 grammi psülliumi toidulisandit. Iga rühm tarbis järgmise nelja nädala jooksul iga päev neile määratud puuvilju või toidulisandeid (ette kirjutatud koguses). Kuigi kõik kolm toiduainet aitasid kõhuprobleeme leevendada, oli kiivi neist kõige tõhusam ning aitas ka puhituse korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles