Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu korda päevas sa inimesi puudutad? Fakt on, et mida rohkem, seda parem on olla nii puudutataval kui ka puudutajal.
Mitu korda päevas sa inimesi puudutad? Fakt on, et mida rohkem, seda parem on olla nii puudutataval kui ka puudutajal. Foto: SCANPIX

Oled ehk märganud, et sageli on sõprusringkondades üks naine, kes teiste seas esile tõuseb? Teisi justkui tõmbab tema poole, teda imetletakse. Glo selgitas, mis teeb ühest naisest ülima kaaslase ja parima sõbranna.

Parimal sõbrannal, keda kõik endale tahaksid, on oma nägemus maailmast ning ta suudab ka teised oma visiooni uskuma panna. Ta on liider, kes kutsub ise endale külla.

Otsi hea restoran ja kutsu kamp kokku, kuid pea meeles, et sa tahad olla sõber, mitte nukumeister. Sõbrannad ei pea olema sellised, nagu seriaalis «Seks ja linn». Lase sõprussuhetel areneda loomulikult ja ehtsalt.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, ei unusta sünnipäevasid. Sünnipäev võib olla hea võimalus suhteid soojendada sõbrannaga, keda pole ammu näinud.

Sa ei pea korraldama midagi kulukat, isegi kingitust ei pea tegema. Piisab ka sellest, kui võtad vana sõbraga ikka ühendust, kui tal on sünnipäev või mõni muu oluline sündmus ning pead teda meeles.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, särab. Oskad ehk valmistada imemaitsvaid kokteile või on sul mõni muu oskus, mida saaksid oma sõbrannadega jagada?

Kui jagad oma oskusi, võidate mõlemad. Ära unusuta lasta ka oma sõbrannal särada. Kui lased sõbrannal enda oskusi esile tuua, tunneb ta end väärtustatuna.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, ei klatši. Kui suudad keelt hammaste taga hoida, ei pea sõbrannad muretsema, et kas räägid ka neid taga, kui neid lähedal ei ole.

Samuti on soovitav ise teemat vahetada, kui sõbranna tahab kedagi taga rääkida. Seda peab tegema märkamatult ja viisakalt, et sõbrannale ei jääks mulje, nagu sa oleksid enda arvates temast väärikam.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, ilmub kohale. Oluline on sõpra toetada ka siis, kui tema seda soovib, mitte ainult siis, kui ise midagi vajad.

Sõbrad peavad tundma, et sõprus on kahepoolne ning see on suur kergendus, kui on keegi, kellele saab kindel olla nii heas kui halvas. Kutsu sõbrad kokku, kui keegi teist saab ametikõrgendust. Sellised hetked liidavad inimesi.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, küsib abi. Inimestele meeldib head teha. Abistamisest tulenev hea tunne mõjutab mõlemat. Pealegi tuletab abiotsimine meelde, et me kõik oleme kõigest inimesed.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, räägib suu puhtaks. Kui sind häirib miski, siis leia tundlik ja aus viis, kuidas sõbrannale rääkida sellest, mis sind häirib. Ära hoia valusaid tundeid vaka all, kuigi sulle tundub, et hoiad nõnda tüli ära. Pikkamööda hakkab see sõprust mürgitama.

Hea sõber kuulab sind ära ja reageerib vastavalt, isegi kui ta on esialgu kaitsepositsioonil. Ära unusta, et keegi ei saa lahendada probleeme, mille olemasolust ta teadlik ei ole.

Parim sõbranna, keda kõik endale tahaksid, tervitab uustulnukaid. Uus sõber toob endaga kaasa värske maailmavaate, oma kogemused ning see võib grupi dünaamikale palju juurde anda. Uute inimestega tutvumine annab häid ideid ja tekitab uusi huvisid. Lisaks pakuvad uued kogemused võimalust areneda ja õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles