/nginx/o/2019/03/26/11897296t1ha51c.jpg)
Mineraalaine magneesium on meie kehale hädavajalik — ta stabiliseerib meie südame-veresoonkonda ja toetab loomulikku sooletegevust. Lihased ei saaks aga ilma magneesiumita isegi kokku tõmbuda.
Mineraalaine magneesium on meie kehale hädavajalik — ta stabiliseerib meie südame-veresoonkonda ja toetab loomulikku sooletegevust. Lihased ei saaks aga ilma magneesiumita isegi kokku tõmbuda.
Täiskasvanu kehas on umbes 20 grammi magneesiumi, kõige enam luudes ja skeletilihastes ning umbes üks protsent ringleb veres. Enamiku magneesiumi saame kätte toiduga.
TOP 10: milistes toiduainetes on palju magneesiumi?
Kui palju ja mida päevas süüa?
Eriti magneesiumirikkad on pähklid, kaunviljad, täisteratooted ja roheline lehtköögivili, kuid ka paljud marjad aitavad magneesiumivajadust hästi katta, näiteks vaarikad ja põldmarjad. Ka rosinad on abiks.
Oma päevase magneesiumivajaduse (keskmiselt 300 mg) katmiseks võid kombineerida järgmisi toiduaineid:
Allikas: Seven Cooks