Kaneel, tšilli, Cayenne'i pipar: kõik teravad vürtsid ergutavad ainevahetust ja rasvapõletust. Nad aktiveerivad kehas termogeneesi protsessi, mis tähendab, et keha toodab soojust ja põletab seejuures hulgaliselt ülearuseid kaloreid. Jahvatatud pulbri asemel kasuta värskeid piprateri, kuna jahvatades või uhmerdades vallanduvad väärtuslikud eeterlikud õlid, mis annavad ainevahetusele lisajõudu.
5 halvimat toiduainet ainevahetusele
Ainevahetusele mõjub suhkur väga laastavalt. Asi pole üksnes kalorites, valged kristallid tõstavad ka veresuhkrutaseme liiga kõrgele. See tõstab omakorda hormoonide kortisooli ja insuliini vallandumise kogust, mis blokeerivad rasvapõletust ja viivad hormoonid tasakaalust välja. See häirimine muudab ainevahetuse aeglaseks ja loiuks. Suhkur on varjatud kujul ka paljudes poolfabrikaatides ja valmistoodetes.
2. Rafineeritud süsivesikud
Sai, nuudlid, valmis pitsatainas — lihtsüsivesikud, mida on tööstuslikult muudetud, mõjub kehale üsna sarnaselt suhkruga. Energia tuleb kiirelt, ent veresuhkrutase kõigub samuti tugevalt ja soodustab sellega põletikulisi protsesse. See lööb kõikuma hormoonitaseme, mis on normaalseks ainevahetuseks hädavajalik, ja põhjustab ka näljasööste.
Valmistoodetes on küll hulgaliselt suhkrut, soola, küllastunud rasvhappeid ja kunstlikke lisaaineid, seevastu vaevu toitaineid. Pidev valmistoodete söömine mõjutab ainevahetust halvasti, sest hea ainevahetuse tagab värske ja looduslik toit.
Kvaliteetne liha on suurepärane valguallikas, kuid ülemäärane lihatarbimine muudab ainevahetuse loiuks.
Alkoholis on hulgaliselt suhkrut, mis ei ole hea veresuhkrutasemele. Peale selle segab alkohol rakuainevahetusprotsesse.