Mürgise suhte 9 märki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Kuidas aru saada, et oled mürgises suhtes?

Kõnnid pidevalt «õhukesel jääl»

Kui hästi ja kindlalt sa suhtes ennast tunned? Kas saad olla see, kes sa tegelikult oled? Kui ei, siis miks see nii on? Hirm kaaslase reaktsiooni või tema halvakspanu ees on märk, et suhe pole kuigi tervislik.

Ilmselge võimu erinevus

Suhe peaks olema kahe inimese võrdne partnerlus. Mõistagi ei saa kõigis elu valdkondades täpselt võrdne olla, kuid suures plaanis peaks mõlemal olema sama suur sõnaõigus.

Partner survestab sind kogu vaba aja temaga veetma

On normaalne, et tahad veeta aega oma kaaslasega. Kuid sama oluline on kummagi individuaalne aeg. Kui su partner ei aktsepteeri seda, et sul on õigus ja vabadus ka oma isiklikule ajale, on see ebaterve suhe.

Partner alandab sind pidevalt

Kui su partner naeruvääristab sind nii omavahel kui avalikult, on tegu vaimse vägivallaga. Proovi mõista, kas tegu on sõbraliku nöökimise või alandamisega.

Sa pole kunagi piisavalt hea

Kas tunned end oma partneriga hästi? Tunned sa end piisavalt ilusa, targa ja hea inimesena? Kui ei, pole ta ilmselt sinule mõeldud.

Teed asju, mida sa teha ei taha, et teda rõõmsana hoida

Partnerid aitavad üksteisel kogeda midagi uut, saada üle hirmudest. Need enese ületused ei tohiks aga ületada seda punkti, mil sa asju vastu tahtmist teed. Keegi ei tohiks sind sundida tegema asju, mida sa tegelikult teha ei taha.

Sa ei tee enam asju, mis teevad sind rõõmsaks

Suhe peaks andma sinu ellu sära juurde, mitte võtma olemasoleva ära. Kui armastasid kinos käimist, kuid suhtesse astumisest alates pole sa kordagi kinno saanud, siis tasuks mõelda, miks see nii on.

Tema komplimendid panevad sind halvasti tundma

Kompliment peaks tekitama head tunnet. Kuidas siis teisiti? Kompliment hakkab kõlama halvasti siis, kui nendel on tagamõte. Sellisel juhul õpib inimene kiiresti komplimente seostama millegi negatiivsega. Teeb ta komplimente just siis, kui tahab millegi eest vabandust paluda? Või siis, kui tahab midagi sinult saada?

Truudusetus

Su partner pettis sind? Muretsed pidevalt, et ta võib seda jälle teha? See ei ole tervislik suhe, kus pidevalt hirm petise (või ära kasutamise) pärast pea kohal ripub.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles