Suri hinnatud naistearst Häli Mets

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 9. oktoobril suri tuntud ja hinnatud Eesti naistearst, Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusosakonna vanemarst Häli Mets.

Häli Mets lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1987. aastal. 1994. aastal asus dr Mets tööle Tallinna Keskhaiglasse sünnitusmaja valvearst-günekoloogina. Alates 1995. aastast töötas ta sünnitusosakonna juhatajana ja alates 2003. aastast sünnitusosakonna vanemarstina.

Eelmisel, 2010. aastal pälvis dr Häli Mets parima arsti tiitli. Ta oli ka lapseootel perede käsiraamatu «Nüüd ma tulen» kaasautoriks.

Ida-Tallinna Keskhaigla kolleegide sõnul tehti tänu Metsale naistekliiniku sünnitusosakonnas palju uuendusi ning sünnitus muutus meditsiinilisest toimingust perekeskseks sündmuseks. Häli toetus aitas kaasa ämmaemandate iseseisvumisele.

«Ta oli suur võitleja, tugev isiksus ja samas väga hooliv... abivalmis nii patsientide kui oma kolleegide ja sõprade suhtes. Ta oli inimene, kellelt sai alati tuge,» meenutavad teda kollegid.

Ka Perekooli foorumis avaldati Metsa omastele kaastunnet ning jagati temast mälestusi. Muuhulgas öeldi näiteks, et ta oli «kõige professionaalsem, sõbralikum ja hoolivam naistearst», lisades, et «ta rikastas paljude elu ning kõikidel naistearstidel on midagi õppida tema positiivsusest».

Ka kinnitas üks endine patsient, et tema laps on elus ja terve vaid tänu Metsa kiirele tegutsemisele. «Jah, ta oli ka karm kui vaja, nõudlik nii enda kui teiste suhtes. Kuid eelkõige oli ta väga hea arst, suure südamega inimene,» märkis kolmas kommenteerija.

Naistearsti meenutasid mitmed tänulikud emad. Neist üks sõnas: «Veel selle aasta jaanuaris aitas dr Mets minu tütrekesel sündida. Oli nii kiire otsustusvõimega ja heasüdamlik. Käis meid vaatamaski pärast sünnitusjärgses osakonnas.»

Häli Metsa ärasaatmine toimub 13. oktoobril kell 15 Patoloogikumi konverentsisaalis, aadressil Ravi 18.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles