Kuidas juuksed suveks ilusaks saada?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuksed on pärast pikka mütsikandmishooaega haprad ja neid langeb välja rohkem kui tahaks, peanahk sügeleb või lausa kipitab, kõõm valmistab piinlikkust...kuid õnneks on kõige vastu rohtu, kirjutab terviseajakiri Üks.

Juuste Akadeemia juhi, juukseuurija Kerli Mägari sõnul peavad peanahal ülekaalus olema head mikroobid, mis kaitsevad nahka ja juuksejuuri kahjulike mikroobide ja bakterite eest. Kuid paljudel inimestel ei toimi kaitsekiht nii, nagu vaja - põhjused peituvad liiga kangetes ja keemiast tulvil juuksehooldustoodetes.

Nii soovitab Mägar kasutada ökoloogiliselt puhtaid tooteid. Ning et hea bakteriaalne mikrofloora jõuaks pesukordade vahel taastuda, soovitab ta pead pesta 2-3 korda nädalas, pestes seejuures pigem peanahka kui juukseid.

Peanaha kuivust soodustab aga naise sõnul oomega-rasvhapete ja vee puudus organismis - et rakud saaksid hästi areneda, tuleks täiskasvanud inimesel tarvitada 2 supilusikatäit oomega-rasvhappeid päevas (2 osa oomega-3, 1 osa oomega-6 ja 1 osa oomega-9).

Sügavhooldustoodetest soovitab juukseravija Eesti raviturvast, mis on eriti hea põletikulise peanaha, ekseemi, aga ka näiteks liigse rasususe tasakaalustamiseks ja kõõma korral. Pea tuleks puhtaks pesta, raviturvas 20 minutiks peanahale kanda ning seejärel kõik maha pesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles