Üllatav viis, kuidas rase naine saab beebi arengule kaasa aidata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Uue uuringu kohaselt aitab raseduse-aegne treening kõhulapse aju arengule kaasa. Teisisõnu - lapseootel naise jõusaali külastus võib teha lapse targemaks.

Montreali Ülikooli teadlased uurisid kahte gruppi jaotatud lapseootel naiste laste ajutegevust. Üks grupp naisi treenisid vähemalt kolm korda nädalas keskmiselt 20 minutit kord. Teine grupp ei treeninud raseduse ajal üldse. 

Uuringust selgus, et kognitiivne aktiivsus ajus oli neil lastel kõrgem, kelle emad raseduse ajal trenni tegid. Teadlased pole kindlad, kas see edumaa on näha ka pärast imikuiga ning hetkel uurivad nad vanemaid lapsi, et teha järeldusi, kui pikaaegne see kasu on. 

Mõõdukas treening parandab ka tulevase ema üldist tervist: leevendab seljavalu, alandab rasedusega seonduva diabeedi riski ning aitab paremini magada. Lisaks on leitud seos tulevase ema füüsilise aktiivsuse ja lapse ülekaalulisuse riski vähenemise vahel, kirjutab Women´s Health.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles