Miks sa öösel higistad ning kuidas seda vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mitar Gavric / PantherMedia / Scanpix

Kui ärkad tihti öösel higisena, siis ei pruugi põhjus olla liigselt kõrges toatemperatuuris. Õnneks on lihtne viis, kuidas kurnavast higistamisest lahti saada.

Toitumisspetsialist dr Marilyn Granville sõnul võib selle põhjused olla erinevad. Kui oled teatavas vanuses ning ärkad öösel higistamise peale, võib see olla märk lähenevast menopausist. Sel puhul aitab higistamise vastu regulaarne toitumine väikeste portsjonite kaupa.

Kui ärkad öösel ning alles siis tunned südamepekslemist ja higistamist, on see põhjustatud liigsest adrenaliinisööstust. Seda põhjustab suhkrutaseme langus öö jooksul. Sel juhul on oluline hoida enda suhkrutase kehas päeva jooksul normis. Tund enne magama minekut on soovitatav süüa üks riisigalett või viil saia. Nii ei teki organismis öösel adrenaliinitõusu, mis sind üles ajaks, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles