Kolm nippi, kuidas näost kaalu kaotada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mõnel inimesel ei vea ja kui kaalu natuke juurde tuleb, siis tundub, et suurem osa sellest koguneb näkku. Või on mujal kaalu juba maha läinud, kuid nägu pole saledamaks läinud. Mida laiade põskedega ette võtta?

«Lihtsustatult selgitades ei kaota ega vähenda me kaalu langetades rasvarakke,» nendib plastikakirurg Stephen S. Park portaalis Women’s Health. «Need on hoopis rakud ise, mis suurenevad või kahanevad. Seepärast ongi mõnel inimesel nii-öelda probleemsed piirkonnad, mis ei sõltu kehakaalust. Neil on seal kehapiirkondades rohkem rasvarakke kui teistel.»

Parki sõnul võivad näo täidlasemaks teha ka teised iseloomulikud omadused, näiteks luustik ja isegi süljenäärmete suurus. Geene muidugi muuta ei saa, kuid on nippe, kuidas nägu veidi peenemaks teha.

Võitle näo tursumisega

Keha hakkab vett kinni hoidma liigse alkoholi, suhkru ja soola tarbimise tagajärjel. Sellest läheb ka nägu turse ja ümaramaks. Üks lihtne moodus selle leevendamiseks on vee joomine, sest vedelikupuuduse tõttu hoiab keha vett kinni.

Ravi toidutalumatust

Toiduallergiad ja toidutalumatused (näiteks gluteenitundlikkus) võivad samuti näo täidlasemaks teha. Tursete ilmnemine on levinud sümptom, et midagi on seedimisega valesti. Kui kardad, et see võib olla tõsi, siis pöördu oma perearsti poole ja tegele probleemiga.

Su hormoonid möllavad

Kui nägu läheb tuntavalt turse menstruatsiooni tõttu, tasub sellest rääkida oma günekoloogiga, et hormoone taltsutada. Vahetult enne päevi tõuseb progesterooni tase, mis põhjustab premenstruaalse sündroomi sümptomeid. Sinna alla võib kuuluda ka näo tursumine. Sama võid kogeda siis, kui su vanus on sealmaal, et hakkab lähenema menopaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles