Seitse muutust hommikurutiinis, mis teevad sinu õnnelikumaks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Palju on juttu sellest, kuidas just uni ja hommikune aeg mõjutab meie ülejäänud päeva ja ka tervist. Mida aga muuta oma hommikurutiinis, et olla õnnelikum?

  1. Täida hommikul päevikut. Kirjutamise protsess on tähtsam kui see, mida kirjutada, vahendab Time. Kirjutamine on teraapiline ja aitab peast välja saada hirmul ja muremõtetel.
  2. Aja juttu võõrastega. Näiteks hommikul bussis või bussi oodates on hea võimalus lobiseda. Uuringud näitavad, et inimesed, kes hommikul võõrastega juttu ajavad, on päeva jooksul palju õnnelikumad.
  3. Tee endast tööle minnes mõni ilus foto. See aitavat mitte mõelda stressirohkeid mõtteid ja teeb su tuju paremaks.
  4. Plaani midagi toredat homseks. Millegi ootus ja plaanimine teeb meid õnnelikumaks, isegi kui see on kõigest õhtusöök sõprade või peigmehega.
  5. Mõtle, mida õhtul teed. Otsusta ära, kas sa õhtul lähed välja, teed midagi head süüa või lähed trenni. See annab samuti päevaks positiivse emotsiooni.
  6. Kuluta raha aja säästmisele. Tuleb välja, et inimesed, kes palkavad endale abistajaid, kes koristavad, tegelevad lastega või aitavad kuidagi muul viisil, on õnnelikumad.
  7. Tee nimekiri kolmest asjast, mis sind õnnelikuks teeb. Enne magamaminekut pane kirja kolm asja, mis teevad sind õnnelikuks ja mis sulle olulised on. Uuringud jällegi näitavad, et sellel on positiivne mõju.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles