Seitse viisi, kuidas partneri tervis mõjutab ka sind

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sul on suhe, siis veedad selle inimesega koos enamiku oma ajast ja tema tegemised, harjumused ja ka tervisekäitumine mõjutab ka sind.

  1. Uni. Magamine on tervise seisukohalt väga oluline ja võib olla, et sa magad üldiselt hästi, aga näiteks parteriga koos halvemini, kirjutab The List.  Samuti võib häirida teise inimese öine ärkamine, tema liigutused või norskamine.
  2. Alkoholi tarbimine ja muud sõltuvused. Sõltuvused mõjutavad teist osapoolt väga palju. Isegi, kui sa ise palju näiteks ei joo, siis alkoholiga patustav partner võib sind rohkem jooma ärgitada.
  3. Suitsetamine. Kui te mõlemad suitsetate, teeb see mahajätmise palju raskemaks ja kui üks suitsetab, teeb see jällegi teise elu keerulisemaks. Pea meeles, et passiivne suitsetamine on samuti kahjulik.
  4. Dieet. Söömisharjumused on samuti väga mõjutatavad. Kui su partner eelistab õhtul kartulikrõpse näksida, siis see võib ka sulle külge jääda. Samuti see, kui üks eelistab tervislikku kodukokkamist ja teine valmistoite, mis ei ole nii tervislikud.
  5. Viirushaigused. Kui inimesed on pidevalt koos, siis paratamatult jagavad nad ka külmetushaigusi. Peale külmetushaiguste, mis on mööduvad, kannavad mehed edasi ka papilloomviirust (HPV), mida kannab iga teine naine ja mis võib tekitada näiteks emakakaelavähki.
  6. Vaimne tervis. Kui üks partneritest on depressioonis, siis see mõjutab ka teist ja paneb suhtele ekstra pinge. See võib mõjutada sinu und, meeleolu ja üldist toimetulekut.
  7. Trenni tegemine. Kui te mõlemad teete trenni, siis mõjutate üksteist pigem positiivselt, kuid kui seda harrastab ainult üks partner, siis teeb see raskemaks leida motivatsiooni ja stabiilsust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles