Nahaarst annab nõu: viis viga, mida nahahooldusel tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Igor Skripnichenko / PantherMedia / Scanpix

Nahahoolitsus ei ole üldse nii lihtne kui alguses ehk paistab. Nooremas eas tekkivad kortsud ja pigmendid on tihti meie enda karuteene. Austraalia nahaarst Eleni Yiasemides toob välja viis põhilist viga, mida inimesed enda naha eest hoolitsedes teevad.

Ei kasuta päikesekreemi

Dr Yiasemides´i sõnul, kui oleks võimalik ajas tagasi minna ja muuta ühte asja oma naha eest hoolitsemisel, siis inimesed kasutaks päikesekaitset. Ta selgitab, et 90 protsenti vananemise märkidest tuleneb päikesest. Päikesekreem ei kaitse vaid nahavähi eest, aga ka naha vananemise eest.

Liiga põhjalik pesemine ja puhastamine

Nahk sisaldab naturaalset õli ja proteiine, mis on osa naha kaitsest väliste tegurite vastu. Väga tugevaid seepe ja vahendeid kasutades lõhume naha kaitsevõimet. Enamus inimesi peaks pesema nägu kord päevas ja selleks on parim just õhtune aeg.

Punnide pigistamine

Kuigi erinevad punnid võivad ahvatlema end pigistama, siis tegelikkuses riskid armide ja pigmendilaikudega. Kui akne probleem on tõsine, tuleks sellega nahaarstile pöörduda ning saada teistsugust ravi.

Usud, et ainult toitumisest piisab

Tänapäeval on inimesed üha teadlikumad toitumise olulisusest ja mõjust ka nahale. Kahjuks ei ravi toitumine kõiki nahaga seotud muresid.

Kasutad valesid tooteid

Tihti arvatakse, et üks ja sama rutiin sobib kõigile, samuti tooted. Inimesed pole kas teadlikud oma nahatüübist või sobivatest toodetest. Tuleks lasta määrata nahatüüp ning nahaarst oskab sulle seejärel sobivaid tooteid soovitada.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles