Miks ei peaks esimese asjana hommikul kohvi jooma? (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Paljud inimesed alustavad oma päeva tassi kohviga, kuid eksperdid väidavad, et seda ei peaks kindlasti tegema kohe peale voodist üles tõusmist, vaid pigem hiljem.

Toitumisspetsialist ja sportlane Max Lovery soovitab juua kohvi kahetunnise perioodi jooksul ja alles siis, kui oled juba tööle asunud ehk kella 9.30–11.30 vahel, vahendab Daily Mail. Ta väidab, et hommikul tühja kõhu peale kohvi joomine teeb hoopis rohkem väsinumaks.

Kohvi joomise harjumus ei tohiks tema sõnul olla sõltuvus, et igal hetkel, kui tunned väsimust, siis võtad tassi kohvi. Keha peaks ise andma märku, millal ta väikest turgutust vajab. Näiteks enne sportimist on hea juua kohvi, kuna see annab vajaliku energiasööstu.

Arstid ja eksperdid hoiatavad, et liigne kohvijoomine võib kahjustada tervist ja und. Max hoiatab kohvi joomise eest ka õhtul. Näiteks kui sa jood tassi kohvi kell neli pärastlõunal, siis kofeiin püsib su veres kuni kella kümneni ning sel juhul on sul raske magama jääda. Kõige tervislikum oleks aga tema sõnul vahetada kohv välja hoopis rohelise tee vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles