Laenasime selle salati idee kreeklastelt. Mitte asjata ei ole kõik koostisosad – soolane juust, küpsed köögiviljad, oliiviõli ja hästi lõhnav maitseroheline – üks Kreeka peamine rikkus. Salati saladus on selle kiiruses – oad oleme juba valmis saanud, sul jääb need vaid üles sulatada, kiiresti lõigata ülejäänud köögiviljad ja juust, segada neid ja salat ongi valmis! Salatit võib serveerida krõmpsuva pika saia ja marineeritud oliividega.
Sisuturundus
Kreekapärane salat roheliste spargelubadega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3-4 portsjonit
Valmistamise aeg: 20 min
1 pakk rohelisi spargelube Bonduelle "Vapeur"
200 g tomateid (võib kasutada ka värvilisi)
1 punane magus paprika
200 g Fetaki juustu
peterselliroheline
Kaste:
4 spl oliiviõli
1 spl teravat sinepit
1 küüslauguküüs
sool, pipar
Sulata oad üles, vajadusel lõika pooleks.
Puhasta paprika seemnetest ja lõika kuubikuteks. Lõika samasugusteks kuubikuteks tomatid ja juust.
Tee kaste valmis. Selleks vahusta väikeses kausis vispliga oliiviõli ja sinep, lisa peenestatud küüslauk, soola ja värskeltjahvatatud pipart maitse järgi.
Pane köögiviljad salatikaussi, lisa hakitud petersell, kaste ja sega.
Peale pane juust ja hoolikalt sega salat veelkord.
Serveeri kohe.