Üheksa-aastane Rakke rattaneiu innustab maratonil osalema

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolina Kull
Karolina Kull Foto: Erakogu

Rakke valla piiril Lääne-Virumaal elav üheksa-aastane Karolina Kull pani sportima oma isa ja innustab maratonikarusellile astuma ka eakaaslasi.

Tänavu Bosch Eesti Maastikurattasarjas poolmaratoni distantsil N12-klassis stabiilselt kuuendat kohta hoidev noor spordisõber õppis pedaalima kolmeselt, oma esimese esimese 20 km pikkuse võistlusdistantsi tegi läbi seitsmeaastasena.

Mullu tuli ta sarja kokkuvõttes oma vanuseklassis auhinnalisele kolmandale kohale, kuid medaleid, diplomeid ja karikaid on tal isa Oliver Kulli kinnitusel kodus juba omajagu ka teistelt võistlustelt.

Isa tunnistab ausalt, et tema enam tütrele rajal järele ei jõua ja kannul püsimiseks tuleb teha lisatrenni. «Käin kohalikus saalis velotrenažööril väntamas ja jõusaalis, kui vähegi töö kõrvalt aega jääb. Karolina treenib Rakke rattaklubis Maris Kaarjärve juures,» räägib Oliver Kull. «On noori, kellele kooli kehalise kasvatuse tund suuri raskusi valmistab. Tänapäeval muutub üha keerukamaks lapsi nutimaailmast eemale meelitada, trenni saamisest parem ei räägigi. Tean, et tema treeninggrupis on aegade jooksul olnud palju neid, kes esimeste raskuste tekkides alla annavad. Ütlevad, et trenn on liiga raske, nemad ei viitsi. Mina pole oma tütart sel teemal mitte kunagi vingumas kuulnud.»

Tänavu on  rattaneiul olnud poolmaratonidel üksjagu ebaõnne, isa sõnul on igal etapil midagi juhtunud. «Jõelähtmel eksis ta veidi ära, sõitis valesti, lisaks on mitmel korral rattal kett maha tulnud. Karolinal kaob selliste asjade peale alati sõidutuju ära,» teab isa, kuid lisab, et üldises plaanis on spordilust õnneks siiski alles ja järgmise stardi teeb Karolina käesoleva nädala laupäeval 17. Elva rattamaratonil.

Üheksa- kuni kümneaastaseid noori osaleb noorte- ja matkadistantsil vähe, kuigi rajad on tegelikult jõukohased ka neile. «Tegelikult saavad poolmaratoni läbimisega absoluutselt kõik hakkama, väiksed sporditähed vahel isegi vanematest kiireminigi Loodan, et starti jõuab üha rohkem noori, kes on oma vanematele eeskujuks või siis vastupidi. Spordimaailma võlusid tasub avastada!»

17. Elva Rattamaratoni soodusregistreerimise teine voor kestab veel kuni 26. juuli südaööni, kuid kirja saab end panna ka maratonipäeval kohapeal. Saare lastesõidud on kõikidele noortele spordisõpradele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles