Inimesed, kellel on raskusi hommikuti ärkamisega, on intelligentsemad

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Kõige hullem osa hommikust on ilmselt sooja teki alt välja tulemine. Tuba on talviselt külm ja kõige rohkem tahaks kas või kümme minutit kella edasi lükata. Samas on meile sisse kodeeritud, et edukad inimesed ärkavad juba väga varakult. 

Uus uuring pealkirjaga «Öökullid on intelligentsemad» paljastab, et sisse magamine ei ole sugugi nii halb. Pigem tähendab see seda, et oled intelligentsem, loovam ja õnnelikum. Uuringu järgi vihjab see inimese intelligentsusele, kui ta suudab kontrollida seda, millal ta magama läheb ja millal ta ärkab, vahendab goodhousekeeping.com.

Äratuskella edasilükkamine on küllaltki uus nähtus ja evolutsioon ei ole meid selleks ettevalmistanud. Kaja Perina Ja Satoshi Kanazawa leidsid, et inimesed, kes saavad ei ärka esimese äratuskella peale on intelligentsemad. Sa ignoreerid reeglit nii pea, kui sa ärkad. Sa teed seda, mida su keha sulle ütleb. See omakorda tähendab seda, et sa oled ambitsioonikam ja lahendad ise oma probleemid, oled loovam ja iseseisvam.

Southamtoni ülikoolis tehti sarnane uuring. Vaadeldi 1229 inimese sotsiaalmajanduslikku seisu ja võrreldi seda nende magamisharjumustega. Selgus, et inimesed, kes läksid magama pärast kella ühteist öösel ja ärkasid pärast kella kaheksat hommikul, teenisid rohkem raha ja nautisid õnnelikumad eluviisi. Olgugi, et su loovus ja mõte võivad pärast hommikust äratuskella edasilükkamist õitseda, siis liiga palju und ei ole ka kasulik. Tavaline soovitus on magada igal öösel seitse kuni üheksa tundi, et säilitada tervislik eluviis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles