3. Peida köögiviljad nutikalt
Köögiviljadega pirtsutavate laste vanemad saavad õlekõrrena kasutada selliseid retsepte, kus tervislikud köögiviljad on roa sisse nutikalt ära peidetud moel, et sageli ei ole seda isegi maitses tunda. Võtkem näiteks šokolaadikoogi, mille sisse poetatud peet tõstab magusroa tervislikkust mekis järeleandmisi tegemata. Erinevaid köögivilju on väga lihtne poetada ka kotlettide või lihapallide koostisesse, mis on laste nõrkuseks.
4. Serveeri lastepäraselt
Lastele köögivilju serveerides pane rõhku lastepärasele ja lõbusale serveeringule. Suure tõenäosusega haarab laps traditsiooniliselt tükeldatud köögivilja asemel palju meelsamini sellise tervisliku ampsu järele, mis on lõigatud mõne lõbusa kujuga – moodusta näiteks porgandiviiludest ja õunasektoritest taldrikule liblikakujutis või säti brokoliõisikud põõsaks, mille kõrval maiustab lillkapsatükikesest meisterdatud lambake. Pea meeles ka seda, et lastele meeldib näha taldrikul erinevaid värve eraldi ja neid tuleks püüda taldrikule kujunditena seada – näiteks süda, kuu või päike. Muuda köögiviljade söömine mänguliseks ja positiivsed tulemused ei lase end kaua oodata.
5. Kaasa väikesed abilised toiduvalmistamisse
Köögiviljade lastepärase serveerimise nippe leidub internetiavarustes küllaga – miks mitte võtta ette ideede avastusrännak koos lapsega. Valige koos välja kõige lõbusamad lahendused ning valmistage koos rõõmsad taldrikutäied. Lapsed on toidu suhtes palju vastuvõtlikumad, kui nad on saanud selle valmimisest osa võtta. Võta laps kaasa näiteks turule ja valige koos erinevaid köögivilju või veel parem – alustage peenralt ja õpeta lapsele, kuidas taimi ise istuda, harida ning saaki koristada. Lase pere kõige pisematel puhastada ube või segada kokku salati kaste, nii kasvab tema entusiasm ning põnevustunne rooga ka ise maitsta.