Kuidas motiveerida ennast hommikuti trenni tegema? (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panter Media/Scanpix

Hommikuti on kõige lihtsam leida ettekäändeid, et trenni mitte minna. Esiteks nõuab hommikune trenn varem ärkamist, enesedistsipliini ja igasuguste vabanduste vaigistamist oma peas. Kas sa teadsid, et trenni tegemine parandab mälu ja aju töövõimet? Isegi kümme minutit liigutamist mõjub ajule hästi. Sellega on päris raske vaielda nii, et motiveeri ennast trenni tegema. 

Ära mõtle hommikuti väga pikalt, mine lihtsalt trenni. Mida kauem sa mõtled, et peaks minema, seda suurema tõenäosusega suudad sa ennast ümber veenda, et mitte minna, vahendab Verily Magazine. Seetõttu tegutse kohe, kui üles ärkad ja võta appi need nõuanded, kuidas motiveerida ennast hommikuti trenni tegema.

  1. Treeni tasa ja targu. Ära alusta kohe kõige intensiivsemast treeningust, mis võib sind panna trenni vihkama. Inimene võiks liigutada vähemalt kolmkümmend minutit iga päev, et püsida terve. Alusta rahulikult ja liigu järk-järgult intensiivsemate trennide poole.
  2. Mõtle pikaajalise kasu peale. Trenn leevendab koheselt stressi ja annab sulle energiat, aga väga paljud sportlased kasutavad enda motiveerimiseks just pikaajalise kasu visualiseerimist. Mõtle selle peale, milline on tulemus näiteks kahe nädala pärast, kui sa täna hommikul voodisse tagasimineku asemel hoopis trenni lähed.
  3. Maga korralikult. Järgmine päev on palju lihtsam olla aktiivne, kui sa lähed normaalsel ajal magama. Noored ja täiskasvanud inimesed võiksid magada keskmiselt seitse kuni üheksa tundi iga öö. Trenn parandab lisaks une kvaliteeti.
  4. Tuleta endale meelde, kuidas sa tunned ennast pärast treeningut. Trenni tegemine leevendab stressi, annab energiat ja enesekindlust. Mõtle selle peale, kui hästi ja võidukana sa ennast tunned pärast hommikust trenn
  5. Kirjuta üles oma nädala treeningplaan. Teadlased on teinud kindlaks, et need inimesed, kes kirjutasid üles, mida nad saavutada tahavad, suutsid teha palju rohkem kui need, kes ei kirjutanud. Haara pastakas ja vaata üle, mis päeval, mis trenni sa lähed. Nii on palju lihtsam rutiinist kinni pidada.
  6. Kuula trennimuusikat teel trenni. Muusika kuulamine hommikuti äratab su aju unest ja sa tunned endas rohkem energiat. Eksperdid ütlevad, et muusika motiveerib. Nii, et vali endale sobivad laulud ja sea sammud treeningsaali.
  7. Proovi midagi uut, kui sa tunned, et praegune trenn on igav. Lisaks sellele ei ole ühesugune treening nii efektiivne, sest keha harjub ühesuguste liigutustega ära ja sa ei arene enam. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles