Kõige saledam sel aastal oled sa tõenäoliselt just praegu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Värske uuring tõestas, et praegu on veel see aeg, kui saab nautida kergemat olekut, sest talvele vastu minnes ja pühadeperioodile lähenedes hakatakse ühiselt aina juurde võtma.

Väljaandes New England Journal of Medicine avaldatud uuringust selgub, et sõltuvalt riigist ja kultuuriruumist, kus on juba enne jõule palju pidustusi, hakatakse tasapisi aina rohkem sööma ja kaalutõus jätkub kuni aastavahetus on läbi. Pärast seda kulub omakorda viis kuud, et kümne nädalaga juurde võetud kilod taas maha raputada, edastab Elite Daily.

Cornelli Ülikoolis teostatud uuringus analüüsiti 1800 ameeriklase, 800 sakslase ja 400 jaapanlase kaaluandmeid, mida koguti 2012. aasta augustist 2013. aasta juulini. Kuigi uuringus osalenud inimesed (kaasa arvatud ameeriklased) olid keskmisest paremas vormis, ei õnnestunud neil siiski vältida pühadehooajaga kaasnevat kaalutõusu. 

Kuna ameeriklaste kaalutõus hakkab seoses juudi uusaasta Rosh HaShana ja tänupühadega varem pihta kui Saksamaal ja Jaapanis, ei jää viimased sellest siiski puutumata, mis tähendab, et pühade hooaeg võib mõjutada kõiki, kel on kombeks jõule tähistada ja sel ajal hästi süüa.

«Kõik, mis selle kümne nädala jooksul juhtub, võtab umbes viis kuud, et tagasi algsesse vormi saada,» kommenteeris tulemusi uuringu juht professor Brian Wansink. «Selle asemel, et aastavahetusel uue aasta lubadusi anda, oleks palju parem lubada endale näiteks esimesel oktoobril see aasta üldsegi vähem juurde võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles