Kas hea uni tagab parema suhte?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hea uni on meie tervise üks alussambaid aga, kas sa teadsid, et see mängib sinu suhtes ka olulist rolli?

Uus uuring perekonna psühholoogiast kirjutavas ajakirjas väidab, et paarid, kes magavad paremini on üksteise suhtes rahulolevamad ja õnnelikumad, vahendab Wellandgood.

Uuringus osales 68 vastabiellunud paari, kellel paluti täita küsimustik magamisharjumuste ja õnnelikkuse kohta. See sildas küsimusi üleüldse rahulolu ja õnnelikkuse, kui ka täpsemate kogemuste kohta.

Uni on esmane vajadus ja kui see ei ole täidetud, siis see tähendab, et inimesed kipuvad olema tusasemad ja rahulolematumad. Oled kuulnud teda ütlemas «vabandust, et ma enne niimoodi ütlesin, ma olin väsinud»? Jah, me kõik oleme ennast ühel või teisel hetkel väsinuna ja tujukana tundnud.

Kui sa mõtled, kas sa oled oma suhtes õnnelik, siis sa oled kriitilisem ja negatiivsem, kui sa ei ole saanud piisavalt kvaliteetset und. Siin on järjekordne põhjus, miks minna õigel ajal magama, su kallim on selle eest tänulik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles