Kogenud matkajuht soovitab: 4 põnevat matkarada algajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuna poolsaar.
Tahkuna poolsaar. Foto: Priit Pullerits/Postimees

Kõigepealt tuleks enda jaoks lahti mõelda, millist matka soovite. Eestis on matkaradasid, mille pikkus on mõnisada meetrit kuni ligi 1000 km. Peale selle on palju märgistatud jalgratta matkaradasid ning hulgaliselt traditsioonilisi veematka marsruute nii merel kui ka sisevetel.

Jalgsimatk. Matkamist võiks alustada Eestit risti läbivatest matkateedest. Need on matkatavad nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Rajad on selles mõttes head, et on kaetud tihedalt laagripaikadega ja kui matkata näiteks mõne päeva kaupa, saab kohale tulemiseks ja lahkumiseks kasutada ühistransporti. Samuti annavad rajad hea ülevaate Eesti looduse mitmekesisusest. Täpsemat infot leiab RMK kodulehelt.

Kanuumatk. Veematka huvilised võiksid alustada kanuumatkadest Võhandul ja Ahjal.

Süstamatk. Süstamatka huvilistel tasub alustada retkega Kolga lahe saarte ja ranniku aladel Lahemaa kandis.

Jalgrattamatk. Jalgrattamatka huviliste jaoks oleks põnev avastada Vormsi saart, Hiiumaad ja Saaremaad. Nende saarte rannajoon on suurepärane ja esteetiline. Samuti on palju turismitalusid ja hea taristu.

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles