Paleo toitumise eestvedaja Ardi Ravalepiku kümme elutähtsat asja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardi Ravalepik
Ardi Ravalepik Foto: Marina Puškar

Paleo.ee eestvedaja ja esimese eestikeelse paleotoitumise käsiraamatu autor Ardi Ravalepik pelgab kõige enam elu autopiloodil. «Ma hindan inimesi, kes juhivad oma elu, mitte ei ela seda kõrvalistmelt vaadates,» ütleb ta.

Uks

Igaühel peaks olema üks uks, mille taha maailm ja argipäev jätta. Uks, teisel pool mida saad olla sina ise, elada iseenda reeglite järgi ja olla iseenda kivikuningas. Siinpool ust on kodurahu ja armastus.

Raamatud ja lugemine

Ma ei kujutaks oma elu raamatuteta ette. Üksikule saarele sattudes peaksin endale ilmselt ise midagi lugemiseks kirjutama. Püüan iga kuu lugeda vähemalt kolm raamatut. Juba loetud raamatud jagan tavaliselt edasi, sest riiulil tolmu koguv raamat on kurb vaatepilt.

Köögijooga

Avada külmkapp plaaniga teha vokki ja serveerida hoopis supp – köök on seiklus ja mäng, selles on midagi ürgset ja loomulikku, see on põnev ja rahustav samal ajal. Köök on minu jooga.

Kõige tähtsam

Armastus on tavaline, igav ja ebatäiuslik, ja samal ajal kõige parem ja tähendusrikkaim asi sinu elus. Kogu su elu tiirleb selle või õigemini tema ümber. Täpselt nagu kõigil teistelgi. Ma armastan ja olen armastatud.

Inspiratsioonist sõltuv

Ma olen inspiratsioonisõltlane, vajan uut doosi iga päev. Päev, mil ma midagi uut ei õpi või mõnda ahhaa-elamust ei saa, on tühja elatud.

Miks?

Ma olen see, kes vanaisa äratuskella lahti võttis, et teada saada, kuidas see töötab. Vaatasin, mehhanismist aru ei saanud ja kell pärast ka enam ei töötanud. Aga see sisemine vajadus küsida “miks” on saatnud mind kogu elu, olles samal ajal nii õnnistus kui ka needus.

Vann

Juba lapsepõlves oskasin ma end vanaema muretsemise taustal tundideks vannituppa ligunema unustada. Haarasin raamatu kaasa ja aeg lendas. Kuigi vahepeal on olnud kümmekond aastat vannita elamist, siis paari viimase aastaga olen selle vana harjumuse taas leidnud.

3 omadust teistes

Mõistlikkus – minu jaoks on väga oluline, et inimesed suudaksid oma tegusid ja arvamusi põhjendada. Tahan näha, et enne tegu oli mõte. Minu suurimaid hirme on minna läbi elu autopiloodiga.

Huumorimeel – mulle meeldivad kaasamõtlemist vajavad ootamatute puäntidega natukene tumedad naljad. Minu jaoks oluliste inimeste huumorimeel ei ole labane ega ärapanev.

Maailmaparandamine – ambitsiooniks ei pea olema maailmarahu. Täiesti piisab ka sellest, kui parandada maailma üks inimene korraga.

Artikkel ilmus esmakordselt Tervis Plussis 2015. aasta juulis. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles