Mitte et seesama idee poleks varemgi mu peast läbi lipsanud, kuid tulenevalt minu kiindumusest kõige magusa vastu on see ettevõtmine tundunud alati liiga raske.
Ühel hetkel siiski otsustasin, et pean ära proovima, kas mu natuur on piisavalt tugev, et sellise ahvatlusega rinda pista. Terve kuu aega, 30 pikka päeva ja veel pikemat õhtut.
Et mul juba on pagasis üks edukas lahkuminek nisujahust, läksin katsumusele vastu üsna lootusrikkana. Kuna mulle sellised poolkõvad lahendused, à la söön ainult ühe kommi päevas, ei istu, otsustasin, et kehtigu siis suhkrule nulltolerants.
Oma söögikordadesse jätsin magusast seltskonnast vaid puuviljad, ülejäänud kraamile, nagu šokolaad, Pavlova kook, kommid, kokakoola, ütlesin julmalt nägemist.
Esimene nädal. Võõrutusnähud
Alustasin eksperimenti ühel novembrikuu kolmapäeval. Üsna kõledal ajal, mil pärastlõunaseks lohutuseks kulub tavaliselt vähemalt üks šokolaad, kui mitte kaks.
Esimestel päevadel oli kole harjumatu minna poodi ja mitte pista korvi midagi magusat. Kõik need Daimi šokolaadid vaatasid mind kutsuvalt, ent jäidki igatsevalt riiulile. Kirevatest jäätisekappidest, kus kõik mu favoriidid ootasid, et saaksid suus sulada, oli minul kui eluaegsel jäätisesõbral üsna keeruline niisama mööda kõndida. Avastasin, et mul on iseloomu. Poest välja jalutades olin enda üle uhke.
Võõrutuse alguses panin vanast harjumusest ikka kaks lusikatäit suhkrut oma piimakohvilurri, ent niipea, kui avastasin selle lihasmällu talletunud vea, lendas seesama rüübe kraanikaussi, et uus, ilma suhkruta, saaks aparaadist asemele soriseda.