Rain Palmiste annab nõu, kuidas saavutada ideaalsed kõhulihased

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Palmiste
Rain Palmiste Foto: Aivar Kullamaa/Tervis Pluss

Fitnessblogi fitnessest autor Rain Palmiste tutvustab oma toitumispõhimõtteid ja treeninguid, tänu millele saab kaunid kõhulihased. 

Rain Palmiste (33), fitnessest.wordpress.com

Millist trenni teeb? Jõutreening neli korda nädalas, lisaks viis korda nädalas 45 minutit jalgrattasõitu.

Kuidas treenib kõhtu? Kõhulihaseid treenin üks-kaks korda nädalas, teen kolm erinevat harjutust kolmes seerias. Harjutuste hulgas on mitmesugused istessetõusud, rippudes jalgade tõsted, plank, küljelt raskuse tõsted jm. Kuid peamine polegi kõhutreening, vaid õigesti söömine. Mis mõte on omada korralikke kõhulihaseid, kui need on peidetud rasvapolstri alla?

Toitumise põhimõtted: Toitun neli kuni kuus korda päevas, vastavalt Marek Kalmuse  koostatud toitumiskavale.

Hommikusöök, umbes kell 7.30: munad, kaerahelbepuder piimaga, juust, apelsinimahl, oliiviõli.

Lõuna, umbes kell 12: liha, kala või kana, õun, aurutatud aedviljad või tatar/riis, olenevalt sellest, kas on trennipäev või mitte.

Vahepala, umbes kell 16.45: trennipäeval seemneleib, juust, munad. Vabal päeval keefir, seemneleib.

Trennijärgne taastusjook: valk (30 g) + glükoos (10 g).

Õhtusöök, umbes kell 19.30: liha, kana või kala, aurutatud või keedetud aedviljad või kartul (sõltuvalt sellest, kas on treeningupäev või mitte).

Vahepala umbes tund enne magamaminekut: maitsestamata kohupiim (ricotta), õun ja maitseks kaneel.

Kui suurt vaeva on sikspäkk nõudnud? Vaeva nõuab see alguses, kuna on vaja oma mõttemaailm ja toitumine ümber kujundada: jätta ära pooltooted ning maiustused, rämpstoit, suhkruga magustatud joogid jms. 70 protsenti tulemusest on saavutatav toiduga – kui õigesti ei toitu, siis võibki sellisest vormist unistama jääda.

Eeltoodu ei tähenda, et ma üldse kommi, küpsist või midagi muud seesugust ei söö. Teen seda ikka, kuid maksimaalselt umbes korra kuus. Siis söön halvaad või muud seesugust. Viimane nn patupäev oli mul minu arvates Eesti parima pitsa söömine Pärnus, kus pitsat kattis kolmekordne kiht juustu.

Artikkel ilmus esmakordselt Tervis Plussis 2013. aasta augustis. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles