Need head rasvad aitavad ehitada lihaseid ning võivad alandada kolesteroolitaset ja vererõhku, samuti vähendada südame-veresoonkonna haiguste ja isegi teatud liiki vähkkasvajate ohtu.
See on hea algus, kui varustad oma menüü toiduainetega, mis sisaldavad palju mono- ja polüküllastumata rasvu, kuid veelgi parema tulemuse võid saada nende toidulisandite abil.
Oled tõenäoliselt kuulnud, et rasvane kala, näiteks lõhe, makrell, sardiinid ja mõned tuunikalaliigid on sulle kasulikud. Tõsi, neis on äärmiselt suur kogus kasulikke oomega-3-rasvhappeid.
Kui sa tutvud kalaõli kasulikkusega tervisele, saad teada, et see parandab mälu ja südame-veresoonkonna seisundit ning rääkimata veel sellest, kuidas see suudab parandada sinu füüsist!
Kuigi oomega-3-l on muljetavaldav mõju lihaskasvule ja -tugevusele, selgub uutest uuringutest, et see võib mõjuda ka geenide tasemel, muutes keha tõeliseks rasvapõletusahjuks.
Oomega-3 seondub aktiveeritud rakuretseptoritega, mis omakorda annavad signaali DNAle teatud geenide mõjutamiseks: lülitada tööle need, mis soodustavad rasvapõletamist ning lülitada välja need, mis rasva toodavad. See leid on väljaspool tavaettekujutust – mõtle, see mida sa sööd võib tegelikult muuta sinu geenide tööd!
See DNA-signalisatsioon on tõestatud mitmete uuringutega. Ajakirjas The Journal of Nutrition avaldatud katsetulemus näitas, et need hiired, keda söödeti rasvarikka toituga, mis sisaldas kalaõli, kaalusid palju vähem kui hiired, kes olid vaid rasvarikkal dieedil.
Tšehhis tehtud uuring näitas samuti, et kui hiired sõid kalaõli koos rasvarikka toiduga, oli nende kaal väiksem ja neil oli vähem ja väiksemaid rasvarakke.