Kolm salajast põhjust, miks mõned mehed lahkuvad headest suhetest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on paljud meist vähemalt korra veetnud aega Murtud Südamete Hotellis. Mõni võib öelda, et ta ei osanud lahkuminekut ette näha ja mõnel juhul võib see ka tõsi olla. Aga polegi tähtis, kuidas lahkuminek aset leiab, tähtis on hoopis see, et kõigi lahkuminekute taga võivad olla salajased põhjused, mida kallim sulle ei paljasta.

Sa võid vastu vaielda: «Ei usu! Meie puhul polnud see nii... minu mees küll nii ei teeks!» Ta oli ju tundlik, avatud ja isegi nuttis mõne kurvema filmi ajal. Ent kõigi meeste jaoks võivad allpool mainitud asjad segadust ning probleeme tekitada. Nende probleemide mõistmine võib aidata lahkuminekust kiiremini üle saada, kirjutab YourTango.

1. Mees tundis, et teda survestatakse ja ta pole piisavalt hea

Kas sa üritasid teda pidevalt muuta? Kas tahtsid temalt rohkem armastust, kiindumust või seksi? Kas sulle tundus, et sa üritad pidevalt suhte juures midagi «parandada»?

Kui mõni neist küsimustest on sulle tuttav, siis on selge, et teie suhtes ei valitsenud tasakaal ja tõenäoliselt tundis mees sinuga koos olles, et ta pole piisavalt hea. Oluline on aga teadvustada endale seda, et see polnud sugugi sinu süü. 

Enamik mehi põgenevad emotsionaalse surve eest. Emotsionaalne survestamine esitab väljakutse mehe mehelikkusele ja tekitab tunde, et ta ei oska sellise väljakutsega kuidagi toime tulla. Talle tundub, et ükskõik, mida ta ka ei teeks, see pole kunagi piisavalt hea. Selle tulemusel sulgub mees endasse ja lukustab oma südame.

2. Teie suhtes oli palju võistlemist

Kui mees peab suhtes võitlema selle nimel, kelle käes on kontroll, siis see tekitab temas alaväärsustunde ja annab hea hoobi tema mehelikkusele. Loomulikult poleks kummagi suhtes aus ka see, kui mees kontrolliks tervet suhet. Terve suhe on selline, kus mõlemad partnerid saavad mingit osa kontrollida. Kui seda ei juhtu, siis toimub pidev võimuvõitlus.

Kui mees tundis, et sa oled kogu aeg tema vastu, tema konkurent, mitte toetav kaaslane, siis ta ei suutnud kunagi oma südant tõeliselt avada, kuna ta kartis haiget saada.

3. Mees tundis, et sa ei austa teda

Mees ei saa luua suhet ja ühist elu naisega, kes teda ei austa. Ka naine ei saa olla mehega, kes teda ei austa. Me kõik tahame suhtes olles tunda, et partner toetab meid hoolimata kõigest – me tahame teada, et kõige raskemal hetkel üritab kallim meid naeratama panna. Naised peaksid meeles pidama ka seda, et tänu neile suudavad mehed oma tõelise potentsiaali saavutada.

Selleks, et mees oleks avatud ja tal oleks maailmale midagi pakkuda, on tal vaja tugevat vundamenti, mille saab ehitada usaldusega. Kui naine on toetav ja sihikindel, on mees võimeline elus saavutama imelisi asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles