Paljud meist on hakanud pidama söögiaegu vajaduseks, millest saab läbi tormata, et teha aega teistele asjadele, nagu töö, kodused toimetused, teleri vaatamine. Me sööme pidevalt jooksu pealt või kontorilaua ääres ning vahel kugistame taldrikutäie toitu alla isegi kodus. Me liigume autopiloodi peal ning pistame söögi suhu, närime ja neelame mehaaniliselt. Isegi kui me ahmime tervisliku toidu endale kiiresti sisse, ei seedi see korralikult ja pingestab organeid. Söögiaeg peab olema sinu enda ja perekonna aeg, võimalus leida pidepunkt ja olla maailmaga kooskõlas. Arvestades seda, kui oluline on toit meie elushoidmisel, peaksime pühendama sellele rohkem aega. Kui me seda ei tee, siis pisendame oma vaimu, oma toitumist. Sul pole alati söömise jaoks aega, kuid selles suunas püüdlemine nii sageli kui võimalik on äärmiselt kasulik.
Kümme sammu teadlikuks söömiseks
1. Anna endale söömiseks aega. Varu igaks söögikorraks vähemalt kolmkümmend minutit laua taga.
2. Hoolitse selle eest, et istud mugavalt. Hinga paar korda sügavalt, et maha rahuneda ja leppida sellega, et see aeg on söömiseks eraldatud. Ole tänulik, et sul on toitvat toitu.
3. Pane tähele oma kannatamatust, kihku lihtsalt toit ära süüa. Võib-olla mõtled sa tegemist vajavatele asjadele, kuid püüa keskenduda. See aeg on pühendatud toidu nautimisele.
4. Vaata toitu oma taldrikul. Väärtusta selle visuaalseid omadusi. Nuusuta oma toitu. Hinga sisse aroome, mis panevad suu vett jooksma.