Teadlased tegid kindlaks, millal on parim aeg armatsemiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aeg on elus üks tähtsamaid asju. Kui rääkida inimese kehast, siis ei saa alahinnata aja olulisust. Meie tõuse ja mõõnu juhib 24-tunnine ööpäevane rütm, mis mõjutab meie hormoone, kehatemperatuuri, vererõhku, meeleolu ja energiataset. 

Nüüd on teadlased kindlaks teinud, millisel kellaajal oleks kõige mõistlikum eri tegevusi harrastada. Alates vahekorras olemisest kuni õige ärkamisajani, järgnevalt on välja toodud tegevused, mida me kõik teeme ja kellaajad, millal oleks keha jaoks kõige parem neid teha, kirjutab The Daily Mail.

Kõige parem aeg seksimiseks on hommikul kell 5.48

Meeste ja naiste sugutung on tipptasemel erineval ajal päeva jooksul ning on vaid väga väike ajavahemik, mil mehe ja naise huvi seksi vastu võib olla peaaegu võrdne. Testosterooni tase võib mehel öö jooksul tõusta 25-50 protsenti kõrgemaks. Ka naistel on testosterooni, mis suurendab sugutungi. Teadlased on avastanud, et päikesevalgus võib testosterooni taset tõsta, seega päikesetõusu ajal peaksid nii mehed kui naised tundma seksi vastu suurt huvi.

«Testosterooni tase on meestel ja naistel kõige kõrgem just hommikul,» selgitas seksuaalterapeut Geraldine Myers. «Hommikul on ka energiatase kõrge ja vaimselt on inimestel sel ajal vähem muresid, millele oma tähelepanu juhtida, seega see peaks olema ideaalne aeg.» Teadlased pakkusid välja, et kell 5.48 võiks olla ideaalne aeg seksimiseks, kuna hiljem võib mehe huvi seksi vastu juba langeda. Itaalias tehtud uuringute järgi peaks see olema ka parim aeg, mil mõlemad partnerid saavad orgasmi. 

Kõige populaarsem aeg hommikul ärkamiseks on 7.35

Suurbritannia teadlased tegid kindlaks, et kõige populaarsem aeg ärkamiseks on kell 7.35. Kogu riigis tehtud uuring näitas, et see, mis kell inimesed tõusevad, sõltub suuresti piirkonnast, kus nad elavad, ent 7.35 oli kõige populaarsem aeg ärkamiseks. 

Kõige parem aeg enda kaalumiseks on hommikul kell 7.40

Kõige täpsema ülevaate oma kehakaalust saad siis, kui astud hommikul esimese asjana kaalule. Browni ülikooli teadlased tuvastasid, et inimesed, kes kaalusid end hommikuti, suutsid oma kaalu pikema perioodi vältel ka stabiilsena hoida. Ent need, kes kaalusid end harvemini või tegid seda päeva jooksul hilisemal ajal, kogesid pidevalt kehakaalu kõikumist. Kaalutõusu või -langust on kõige kergem jälgida ajal, mil sa tead, et pole veel midagi söönud ega joonud.

Me oleme kõige õnnelikumad hommikul kell 8.00

Kuigi hommikuid seostatakse sageli stressi, väsimuse ja kiirustamisega, on inimesed hommikuti tegelikult kõige õnnelikumad. Cornelli ülikooli teadlased analüüsisid kahe aasta jooksul inimeste Twitteri postitusi ja selgus, et hommikuti kirjutatakse kõige rõõmsamaid säutse. 

Kõige halvem aeg kohvi joomiseks on hommikul kell 9.17

Eksperdid on kindlaks teinud, et hommik on kõige halvem aeg kohvi joomiseks. Kuigi paljud meist haaravad hommikul esimese asjana kohvitassi, et kiiremini ärgata, võib kofeiin kehale sootuks vastupidiselt mõjuda. Hommikul on kehas palju kortisooli ja tänu sellele oleme me ärkvel ning erksad. Kuna kehas on juba niigi palju «loomulikku kofeiini», siis ei tasu keha stimuleerida veel kohvi abil. 

Me näeme kõige kaunimad välja hommikul kell 10.06

Sa ise ei pruugi sellega nõustuda, aga teadlaste sõnul on naised kõige ilusamad hommikul kell 10.06. Tuhande naise seas tehtud küsitlusest selgus, et selleks kellaajaks on naistel juuksed värskelt pestud, meik näole kantud ja ka enesetunne on üsna hea. Kõige koledamana tunneb naine end õhtul kell 16.05, kuna siis hakkab stressitase meid mõjutama.

Kõige parem aeg lõunauinaku tegemiseks on kell 12.37

Paljudele meeldib pärast lõunasööki väike uinak teha, kuid keha vajaks uinakut juba varem. Kehatemperatuur hakkab koidiku ajal tõusma, et sind vaikselt üles äratada ja umbes keskpäeva paiku hakkab see uuesti langema, mistõttu hakkab aju tootma unisust tekitavat hormooni. 

Kõige parem aeg kodu koristamiseks on pärast lõunat kell 15.13

Kuna sel kellaajal on koordinatsioon kõige parem ja ka meeleolu peaks olema üsna hea, siis tasuks koristamine ette võtta just kella 15 paiku. Kui sulle üldiselt ei meeldi koristada, siis proovi seda lähipäevil teha just sel kellaajal ja vaata, kas kogu protsess läheb valutumalt kui tavaliselt.

Kõige parem aeg treeninguks on õhtul kell 17.44

Meie füüsilised võimed on kõige kõrgemad ja risk haiget saada kõige madalam ajavahemikus kell 15-18. Kopsud töötavad pärast kella 17 umbes 17,6 protsenti paremini kui keskpäeval ja see on treeningu jaoks väga oluline. Ka lihased on päeva jooksul piisavalt soojaks tehtud, tänu millele oled paindlikum ja vigastuste oht on madalam.

Kõige suurem tõenäosus rasedaks jääda on õhtul kell 18.25

Kui soovid rasestuda, ole kallimaga vahekorras vahetult pärast töölt tulekut. Itaalias asuva Modena ülikooli teadlased väidavad, et just sel ajal on mehe sperma kõige võimekam.

Kõige parem aeg loominguliseks tegevuseks on õhtul kell 22.51

Kuigi õhtul võib sind piinata väsimus, leidsid teadlased, et hilisõhtu on parim aeg probleemide lahendamiseks. Kui inimene on väsinud, kipuvad mõtted rohkem ringi rändama ja ta suudab probleeme loomingulisemalt lahendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles