Soovitusi, kuidas saada seljal ja dekolteel vistrikest lahti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi vistrikud tekivad enamasti näole, siis vahel võib olla nendega probleeme ka seljal ja dekolteel. Hea uudis on see, et teatud harjumuste muutmisega on võimalik nendest lahti saada. 

Vistrikud võivad vahel olla keha peal isegi veel ebameeldivamad kui näol. Allwomenstalk annab nõu, kuidas saada lahti seljal ja dekolteel olevast aknest.

1) Vali komedoonivastane päikesekreem  

Päikesekreem on hea ja oluline toode suveks, aga see võib olla üheks põhjuseks, miks sul on kehal vistrikud. Selle pärast tuleb veenduda, et see oleks komedoonivastane. Enne päikesekreemi ostmist tutvu kreemi koostisega ja vali selline toode, mis ei ummistaks poore.

2) Proovi spetsiaalset aknevastast dušigeeli

Dušigeel võib samuti põhjustada seljal ja dekolteel vistrikke või seda probleemi süvendada. Selle pärast tasub valida selline dušigeel, mis võitleb akne vastu. Neid tasub otsida apteekidest. Kui sa ei kasuta dušigeeli, siis teine hea variant pesemiseks on antibakteriaalne seep.

3) Vähenda kehakreemi kasutamist

Kui sul on seljal või dekolteel vistrikud, siis kehakreemidest ei pea täielikult loobuma, aga siiski võiks nende kasutamist vähendada. Kehakreemid võivad muuta aknega kaetud piirkonna veelgi rasusemaks. Seega kasuta seda pigem piirkondades, kus pole vistrikke.

4) Väldi juuksetoodete sattumist nahale

Kui sulle valmistavad probleemi vistrikud selja peal, siis veendu, et su nahk ei puutu kokku juuksehooldustoodetega. Paljud naised kasutavad juukselakke- ja spreisid, mis võivad kergesti sattuda naha peale ja põhjustada aknet. Seega enne juuksehooldustoodete kasutamist pane ennast riidesse või pane rätik ümber.

5) Vaheta oma pesuvahendit

Paljudele tuleb üllatusena, et riiete pesuvahend võib olla seotud vistrike tekkimisega kehal. Väga palju värvi- ja lõhnaaineid sisaldavad pesuvahendid võivad probleemi tunduvalt süvendada. Selle pärast tasub eelistada võimalikult looduslikke pesuvahendeid.

6) Jälgi oma toitumist

Paljud teadlased on veendunud, et suhkur põhjustab aknet. Seega kui sul on vistrikega probleem, siis tasub vähendada magusate asjade söömist.

7) Konsulteeri nahaarstiga

Kui neid soovitusi järgides probleem ei lahene, siis tasub konsulteerida nahaarstiga. Aknet võivad põhjustada paljud erinevad asjad ning selle pärast tasub eksperdiga nõu pidada. Õnneks on selle vastu olemas ka spetsiaalsed ravimid, mis võivad sinu naha seisukorda tunduvalt paremaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles