Stiilipäevik jagas nippe lapseootel naisele

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapseootel Nele enne stiilimuutust.
Lapseootel Nele enne stiilimuutust. Foto: TV3

30. septembri TV3 saates «Stiilipäevik»  läbis Anu Saagimi ja Ženja Fokini käe all muutused 28-aastane lapseootel Nele Viimsist. Jagame saates antud nippe.

Mõlemad saatejuhid rõhutasid, et rasedus ei ole haigus, ent leidsid üksmeelselt, et lapseootuse ajal kantavad rõivad ei pea olema üksnes mugavad, vaid võivad olla ka kaunid. Oma välimusele tuleb tähelepanu pöörata ka raseduse ajal.

Nele on lühemat kasvu rinnakas naisterahvas. Oma stiilimuutuse eelses elus on ta olnud pigem dressinimene, kelle garderoobist seelikud ja kontsakingad praktiliselt puudusid, sest esmatähtis on tema jaoks mugavus.

Milliseid nippe stiilimuutusest kõrva taha panna võiks?

Rasedarõivad. Rasedusaegsete rõivaste soetamisel tasub mõelda sellele, et riideid saaks ka hiljem kanda. Neid rõivaid ei pea ostma tingimata spetspoodidest, põnevaid leide saab pea igast riidekauplusest.

Pesu. Rinnahoidjat valides on lapseootel naise jaoks esmatähtis mugavus, selle sees ei peaks olema traati ja materjal peaks olema ihusõbralik ehk puuvillane. Lapseootel olles ei saa kõike korraga pesult nõuda - et oleks korraga nii mugav kui ka seksikas. Pigem peaks see rinnahoidja olema otstarbekas, mida saab ka imetamise ajal kanda.

Kudumid. Sügistalvisel ajal ei saa Fokini sõnul läbi ilma kudumiteta, ent raseda puhul tuleb kindlasti seda tähele panna, et lühike kampsun ei kõlba, kuna ei kata kõhtu.

Visuaalsed efektid. Ümaruse peitmiseks saab kasutada erinevates variatsioonides pikitriipe, mis salendavad visuaalselt. Efekti annab ka heledate riiete kandmine – kui valgus langeb keskele, siis silmale mõjub keskosa väiksemana, peites ümaruse (mitte ainult rasedusest tingitud, mida võib uhkusega rõhutada!).

Tähelepanu tõmbamiseks näiteks ülespoole võib kaaluda kampsunile pilkupüüdva prossi kinnitamist.

V-kaelus on ümaramate vormide ja suure rinnapartii puhul Fokini sõnul kohustuslik, sest «ümmargune kaelus teeb pallimaks ja annab kurvidele tuld juurde».

Värvid. Mängida tasub ka värvidega, et kõik poleks hall ja must – näiteks värviline pluus kampsuni all, värviline mantel, aksessuaarid.

Pidulikkus. Lihtsa (musta) kleidi saab pidulikuks välja mängida kauni, värvika salliga. Palju annavad juurde ehted.

Kingad. Kingade valikul sammus Fokin otsejoones Ecco jalanõude juurde, tuues välja nende mugavuse, sest raseduse ajal võib jalg ka natuke paisuda. Pigem soovitas ta lapseootuse ajal kandmiseks madala tallaga jalanõusid.

Lisaks pööras Fokin tähelepanu jalanõude kvaliteedile, tuues esile, et nahk on investeering iseendasse, pidades vastu aastaid. Jalanõude mugavust saab testida selle talda käes painutades.

Aksessuaarid. Ehted annavad särtsu, värvi ja naiselikkust juurde ükskõik millisele rõivakomplektile.

Juuksed. Nele sirged, tukata poolpikad juuksed tegi juuksur toonilt erksamaks ning värskendas lõikust. Juuksed kasvavad raseduse ajal tavalisest kiiremini, sestap on lühike soeng üsna õigustatud ning mõjub kergelt ja värskelt.

Meik. Raseduse ajal peab väga hoolikas olema erinevate kosmeetikatoodete kasutamisel, kuid naturaalne, tagasihoidlik meik mõjub ka raseda naise enesetundele hästi. Lapseootel naine peaks kindlasti meigihooldustooteid eelnevalt testima, kuna mõni organism on tundlikum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles