Kas kiirete tulemuste nimel võib trenni teha kaks korda päevas?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui ees on ootamas mõni oluline sündmus (näiteks pulm), võib tunduda, et trenni tuleks teha tavapärasest rohkem, et seega kiiremini vormi saada. Aga kui palju on juba liiga palju?

Treener Rachel Cosgrove selgitab portaalis Woman’s Health, et liiale pole mõtet minna. «Liigsel treenimisel võivad olla kahanevad tulemused, sõltuvalt sellest, kui palju aega sul treenimiseks on jäänud. Kui pulmapeoni on rohkem kui kaks nädalat, et tasu kaks korda päevas trenni teha, sest su keha ei pruugi sellise koormusega hakkama saada ja suureneb vigastuste oht.»

Kui sa aga oled järjekindlalt 6-8 nädalat trenni teinud ja nüüd oled valmis viimaseks pingutuseks, et enne olulist sündmust keha parimasse vormi saada, siis lase käia. Nädal või kaks enne pulmi võib tõepoolest teha kaks trenni päevas, et ainevahetust kiirendada ning olla õigel päeval sihvakam ja ilusate lihastega. Pea vaid meeles alljärgnevaid reegleid.

  • Suure intensiivsusega jõutreeningut tee hommikul, kui energiat on rohkem. Hiljem tee madalama intensiivsusega kardiot.
  • Iga nädal pead vähemalt ühe päeva puhkama ilma ühegi trennita.
  • Ära tee kahel järjestikusel päeval kaht trenni üksteise otsa.
  • Kuula oma keha! Iga inimene taastub omamoodi. Kui sa ei jaksa teisel korral eriti raskusi tõsta või sama palju pingutada kui esimesel korral, oled teinud juba liiga palju ja peaksid piirduma päevas ühe trenniga. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles