14 geniaalset viisi näidata oma kehale, kes on boss

, Cosmopolitan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Treeni piisavalt oma aju ning mäletad edaspidi kõike – see ja teised kavalad ekspertide nipid aitavad sul oma keha parimasse vormi tuunida. 

1. «Surnud» käsi

Kui su käsi ühes asendis olles «ära sureb», kiiguta pead küljelt küljele. See aitab väikese vaevaga vähem kui minutiga torkivast tundest vabaneda. Surisev käsi on tihti põhjustatud survest kaelanärvidele ja kaelalihaste lõdvestumine aitab sellest vabaneda.

2. Piste

Ilmselt hingad ka sina jooksu ajal välja just siis, kui su parem jalg puudutab maapinda. See lisab survet maksale (asub samuti paremal pool), mis seejärel sikutab sinu vahelihast ja tekibki tüütu (ja valus) pistehoog. Lahendus: hinga välja siis, kui su vasak jalg puudutab maapinda.

3.  Hambavalu

Kui hammas valutab, hõõru jääkuubikut vastu labakäe tagaküljel asuvat piirkonda, mis on pöidla ja nimetissõrme vahel. See alandab valutunnet kuni 50 protsenti, sest just sealt läbi jooksvad närvid stimuleerivad seda ajupiirkonda, mis blokeerib valusignaalid näost ja kätest. 

4.  Sinikad

Planeerisid täna õhtul miniseelikut kanda, aga su jala peal on tohutu sinikas? Niisuta vatitupsu valge äädikaga ja suru sellega tund aega õrnalt sinika peale. Äädikas aitab vabaneda sinakast värvusest ja kiirendada paranemisprotsessi.

5. Kilod, millest on raske vabaneda

Kiirenda kaalukaotust oma keha üllatades. Sinu lihased harjuvad su tavapärase trennirutiiniga üsna kiirelt, mistõttu muuda seda vähemalt iga kuue nädala tagant, soovitab personaaltreener Rebecca Rule. «Esita oma kehale väljakutse,» õpetab ta.

6. Mäluprobleemid

«Kui pead homme inimeste ees kõnet pidama, korda see peas enne magamaminekut üle,» räägib bioloogiateaduste instruktor Candi Heimgartner. Mälu tugevdamine toimub just magamise ajal, mistõttu kõik, mida loed vahetult enne magamajäämist, kinnistub paremini pikaajalisse mällu. 

7. Halb kuulmine

Lärmakal peol pead palju vaeva nägema, et oma kaaslase juttu kuulda? Kalluta end parema kõrvaga tema poole – sellel on California ülikooli teadlaste sõnul parem kuulmine kui vasakul. Samas, kui üritad aru saada, mis laul taustaks mängib, keera vasak kõlari suunas, sest see kõrv kuuleb paremini muusikat.

8. Aju läheb härma

Liiga palju jäätist ja isegi kõige kogenuma külma maiuse nautija aju «jäätub» ära. Paranda olukorda: suru keel suulakke ja kata sellega võimalikult laialdane ala. Seejärel lõõgastu.

9. Nõrgad kõhulihased

Pane silmad kinni. Ära piilu! «Treeningpalli peal kinniste silmadega kõhulihase harjutuste tegemine pakub lisakoormust,» räägib rühmatreener Nick Martella. «Kuna sul puudub keskendumispunkt, peavad su kerelihased tasakaalu hoidmiseks ekstra vaeva nägema.»

10. Krambid

Miski ei riku trennijärgset mõnutunnet kiiremini kui tõsine lihaskramp. Õnneks on sellele hädale lihtne, aga veidi kummaline lahendus. Haara külmkapist hapukurgipurk ja võta lonks purgis olevat vedelikku samal ajal sügavalt hingates. Kõlab veidralt, aga soolase vee kombinatsioon kõrge happesisaldusega aitab krambist kiiresti vabaneda. Pealegi on see palju parem, kui valu käes piinelda, eks? Lihtsalt joo hiljem ka vett peale, et su keha ära ei kuivaks. 

11. Kõõm

Avastasid oma õlgadelt valgeid helbeid? Vabane kõõmast, masseerides paar minutit oma peanahka – see aitab rasul vabaneda. Siis lase pea rippu ja raputa juukseid, et lahtistest helvestest priiks saada.

12. Ummistunud poorid

Naudi mee antibakteriaalseid omadusi ja määri seda enne magamaminekut punetavale vistrikule. Ära unusta plaastrit peale panna, muidu hakkavad voodilinad kleepuma.

13. Ärevus

Aeglusta pulssi, puhudes õhku vastu pöialt – pöidlaotsast tunnetad tuksumist. Kui suudad pulsi maha rahustada, vaigistad efektiivselt ka oma südant.

14. Raske ärgata

Hommikuinimeseks muutumine on lihtsam, kui arvata oskad. Ärka järk-järgult üha varem, kuni avastad, et varahommikusse trenni jõudmine polegi sulle enam keeruline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles