Mida peaks vältima naine, kes soovib rasestuda?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naist, kes soovib rasedaks jääda ning on pikemat aega murdnud pead, miks tal pole see veel õnnestunud, võib ajada närvi see, kui keegi soovitab tal lõõgastuda või maha rahuneda. Ent tegelikult võib neis soovitustes peituda kasulik tõetera.

Ohio State'i ülikooli teadlased tegid kindlaks, et neil naistel, kes kogevad suuremat stressi, on raskem rasedaks jääda, kirjutab RedBook Magazine.

Seega, kui soovid rasedaks jääda, tuleks vältida stressi. Selleks, et lõõgastumine ja rahunemine enda jaoks lihtsamaks muuta, toome välja mõned nõuanded, mida tasuks proovida.

1. Hinga. Võta iga päev mõni hetk ja hinga sügavalt sisse ning välja. Lase õhul liikuda nina kaudu sisse ja suu kaudu välja. Eksperdid soovitavad hingamisharjutusi teha kas hommikul pärast ärkamist või õhtul enne uinumist. Proovi näiteks nii: ole pikali, sule silmad ja tunne, kuidas iga su kehaosa muutub raskemaks ja rahulikumaks. Lõpuks on terve keha lõõgastunud. 

2. Kirjuta. Hakka pidama päevikut. Pane iga päev kirja, kuidas sa end tunned – väga kerge on oma tundeid väljendada, kui tead, et keegi teine ei saa seda lugeda. Üks hea soovitus on kirjutada oma päevikusse igal hommikul vähemalt kaks lehekülge. Kirjuta oma tunnetest, meeleolust ja enesetundest.

3. Mediteeri. Paljud inimesed pole mediteerimist proovinud, sest nad kas ei tea täpselt, kuidas see käib või nad lihtsalt ei usu sellesse. Tegelikult tasuks seda proovida, sest mediteerimine on väga lihtne moodus enda rahustamiseks ja see aitab asju selgemalt näha. 

4. Loo omale mantra. Pea meeles, et su keha vajab hoolt ja armastust, kuid sama palju hellust vajab ka su hing. Meie mõtted on muutunud automaatseteks ja ajus mängivad pidevalt samad vanad plaadid, mida me oleme juba pikka aega kuulanud. Kui suudad vanad plaadid uute vastu vahetada, siis see võib su elu oluliselt paremaks muuta. Mantra võib olla midagi väga lihtsat, mida kordad siis, kui tunned stressi. Mantra aitab taas õigele rajale saada ja tuletab meelde, et lõpuks saab kõik jälle korda. 

Kui soovid rasestuda, siis proovi vähemalt ühte neist neljast tehnikast, mis aitavad rahuneda. Ekspertide sõnul on rasedusvõimaluse suurendamiseks oluline see, et inimene oskaks vältida stressi, sest stress pole muud kui allakäiguspiraal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles