11 suvist tegevust, mis aitavad kaloreid põletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel ei pea jõusaalis või trennis käima, et heas vormis olla. Proovi parem mõnd mõnusat suvist tegevust, mida saab näiteks koos sõpradega nautida ja mis mõjub kehale samamoodi nagu trenn.

Health.com toob välja mõned lihtsad näpunäited, kuidas suvel kaloreid põletada. Tegevuse all toodud kilokalorite arvu puhul on silmas peetud umbes 70 kg naist, kes treenib kuni 30 minutit.

Rannavõrkpall

Kui elad kohas, mis asub veekogu ääres ja kus on mõnus liivarand, siis kutsu sõbrad kokku ja mängige liiva peal võrkpalli. Võrkpalli mängimine mõjub südame tööle hästi ja treenib käsi ning jalgu. Kuna liiva sees on raskem liikuda, on see ideaalne viis kalorite põletamiseks. 
Põletatud kalorid: 272.

Aiatööd

Mis oleks veel mõnusam, kui oma aeda kaunimaks muutes ka kaloreid põletada? Pidev kummardamine ja kükitamine mõjub hästi alakehale ning aia eest hoolitsemine muudab naabrid kindlasti kadedaks.
Põletatud kalorid: 136.

Tennis

Tenniseväljakul ringi liikumine mõjub kehale samamoodi kui näiteks aeroobikatrenn. Seega otsi oma reket üles ja kutsu elukaaslane või naaber sõbralikule duellile! 
Põletatud kalorid: 272.

Jalgrattaga sõitmine

Jalgrattaga on suvel mõnus ringi liikuda ja see on ühtlasi ideaalne viis oma jalgade treenimiseks. Kerge jalgrattasõit põletab rohkem kaloreid kui kõndimine.
Põletatud kalorid: 204.

Rulluisutamine

Rulluisutamine on hea kardiotreening, mis mõjub hästi jalgadele, põlvedele ja puusadele. Mida kiiremini sa sõidad, seda mõnusam suvetuul sind paitab.
Põletatud kalorid: 168 (kui sõita mõõduka tempoga).

Ujumine/suplemine

Selleks, et suvel veekogus mõnuledes kaloreid põletada, ei pea tingimata olema hea ujuja. Piisab sellest, kui sa aeglaselt läbi vee liigud või näiteks vees harjutusi teed (mõtle vesiaeroobika peale). 
Põletatud kalorid: 204.

Linnaga tutvumine

Oled alati mõelnud, et tahaks mõnda linnaosa lähemalt uurida, kuid töö kõrvalt ei leia selleks aega? Kasuta oma suvepuhkust, et kodulinna (või mõnd kaugemat paika) lähemalt avastada ja kõnni võimalikult palju ringi. Eriti hästi mõjub kehale see, kui saad end veidike mägisemal alal proovile panna.
Põletatud kalorid: 129 (mõõduka tempoga liikudes).

Ratsutamine

Ratsutades peame kogu oma keha kasutama, et hobuse seljas püsida ja tasakaalu hoida. Ja mida kiiremini hobune liigub, seda rohkem annab see tunda su pepu ja reite piirkonnas.
Põletatud kalorid: 143.

Golf

Kui lähed suvel golfi mängima, kõnni ise mööda golfiväljakut ringi, ära kasuta selleks golfiautot. Meelelahutuslik golfimäng muutub heaks treeninguks, kui pead ise oma varustust kaasas tassima.
Põletatud kalorid: 161.

Sulgpall

Sulgpalli mängimine mõjub hästi südamele, käte pidev sirutamine ja ringi liikumine on aga heaks üldiseks treeninguks. Sulgpalli löömine reketiga treenib hästi käsi ja õlgasid.
Põletatud kalorid: 150.

Muru niitmine

Võib-olla on sul kange tahtmine see tüütu ülesanne abikaasa või laste õlule lükata, kuid muru niitmine põletab tegelikult hästi kaloreid. Muruniitja pidev edasi-tagasi lükkamine (eriti mägisel alal) mõjub hästi lihastele ja kiirendab ka südametööd.
Põletatud kalorid: 196.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles