Seitse nippi, kuidas ööuni tõeliseks iluuneks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võid ju arvata, et magamise ajal ei pea oma ilurutiinile eriti mõtlema, kuid öötundidel on oluline roll välimuse kujundamises. Nahaarst Debra Jaliman ütles, et iluuni on tähtis selleks, et nahk saaks taastuda. Seega, kui soovid et su nahk ja ka näiteks juuksed näeksid päeva ajal paremad välja, tuleb nende eest ka öösel hoolt kanda.

Good Housekeeping pani kirja mõnes näpunäited, kuidas ööuni tõeliseks iluuneks muuta.

Eelista satiinist või siidist padjapüüre

Satiinis ja siidis olevad kiud kindlustavad, et su juuksed poleks hommikul tõelises sasipuntras ning nende materjalide tekstuur pehmendab kortse ja peenikesi joonekesi näol, sest su naha ja padjapüüri vahel on vähem hõõrdumist. Ekspert Jesleen Ahluwalia ütles, et siid mõjub juustele hästi, sest aitab vältida juuksepusade tekkimist. «Samuti on see hea nahale, sest libe materjal aitab kortse ennetada,» lisas Ahluwalia.

Maga selili

Kui soovid kortse vältida, siis kõige parem moodus selleks on selili magamine. Ahluwalia sõnas, et kui oma nägu pidevalt vastu patja hõõruda, siis on tulemuseks see, et pisikesed joonekesed ei pruugigi ühel hetkel meie põskedelt enam kaduda. Ta tõi näiteks ka selle, et pidevalt ühel küljel magav inimene võib täheldada, et tal on ühel näopoolel rohkem kortse kui teisel. Kui su silmad kipuvad hommikuks paistes olema, kasuta magamiseks ühe padja asemel kahte. Dermatoloog Elizabeth Tanzi ütles, et selili magades võib vedelik silmade ümbrusesse koguneda ja põhjustada paistetust.

Niisuta, niisuta, niisuta

Selleks, et su välimus oleks hommikul värske, kasuta vananemisvastast öökreemi, milles on hüaluroonhapet. Hüaluroonhape meelitab vedelikku naha sisse ja see aitab kortse siledamaks muuta. Dr Jaliman soovitas ööseks ka hügieenilise huulepulga peale jätta ja võimalusel kasutada ripsmetele mõeldud palsamit.

Vaheta regulaarselt padjapüüri

Chicagos tegutsev meigikunstnik Alle Connell ütles, et padjapüüri tuleks regulaarselt vahetada, et mitte magada pidevalt suureneva bakterite pesa otsas. Dr Ahluwalia sõnas, et sel ajal, kui padjapüür on vahetamata, tasuks aeg-ajalt patja ringi pöörata.

Väldi ülisoolaseid toite ja alkoholi enne uneaega

Kui sa tarbid liiga palju alkoholi, tekib kehas vedelikupuudus. Selle kompenseerimiseks hakkab keha koguma vedelikku näiteks silmade ümbrusest ja teistest kehapiirkondadest. Sarnane asi juhtub ka siis, kui liiga soolaseid toite süüa.

Pane juuksed kinni, kuid mitte liiga tugevasti

Magamise ajaks tasuks juuksed näost eemale hoida, et juuste loomulikud õlid su jumele liiga ei teeks. Ent ära pane juukseid liiga tugevasse patsi või krunni, sest see võib põhjustada juuksekarvade purunemist.

Mine alati magama puhta näoga

New Yorgi meigikunstnik Emily Kate Warren ütles, et niivõrd paljud naised lähevad õhtul meigiga magama ja imestavad hommikul, et miks on nende silmad paistes või näonahk inetu. Warreni sõnul tuleks meik alati enne uinumist maha võtta, sest ainuüksi jumestuskreemi näos hoidmine võib põhjustada pooride ummistumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles