Viis moodust, kuidas suhkrust kodune kehakoorija valmistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kehakoorija kasutamine on vajalik selleks, et nahk oleks puhas ja särav. Koorija aitab eemaldada surnud naharakud ning muudab naha ilusamaks. Kõigist kehakoorija komponentidest on suhkur kõige parem.

Lisaks sellele, et suhkrul on mitmeid omadusi, mis muudavad koorimise tõhusamaks, on selles ka hapet, mis eemaldab nahalt mustuse ja surnud naharakud, mis võivad muidu hakata poore ummistama. Siin on mõned nõuanded, kuidas kodus suhkrut kasutades kehakoorijaid teha, kirjutab healthmeup.com.

Kaerahelbed ja suhkur

Võta üks tass suhkrut ja sega see kahe tassi peeneks jahvatatud kaerahelvestega. Lisa lusikatäis mandliõli ja sega kõik korralikult läbi. Kaerahelbe ja suhkru kehakoorija on õrn ning muudab naha pehmeks ja siledaks.

Mesi, sidrun ja suhkur

Võta üks tass suhkrut ja lisa sellele lusikatäis sidrunimahla ning mett. Sega kõik koostisosad läbi ja kasuta seda kehakoorijana. Mesi mõjub nahale niisutavalt ja puhastavalt, sidrun paneb naha särama.

Kartul ja suhkur

Võta kaks tassi suhkrut ja sega kahe lusikatäie kartulimahlaga. Lisa kaks lusikatäit koort ja sega kõik läbi. Kanna segu nahale ja hõõru ringe tehes laiali. See koorija muudab päevituse kaunimaks ja teeb naha siledaks.

Apelsin, sidrun ja suhkur

Sega kokku kolm tassi suhkrut, pool tassi oliiviõli, üks lusikatäis sidrunimahla ja üks lusikatäis apelsinikoort. Kanna segu nahale ja hõõru õrnalt laiali. Tulemuseks on pehme ja särav nahk.

Roosid ja suhkur

Võta tassitäis kookosõli ja pane sellesse peotäis roosi õielehti. Lisa tassitäis suhkrut ja lusikatäis jojobaõli, sega kõik läbi. Kasuta koorijat oma nahal ja loputa seejärel keha korralikult. See koorija niisutab ja annab nahale kauni jume. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles