Mis on «südamevaludieet»?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et armusuhte lõpp on paljude naiste jaoks uue elu algus. Teadlased tegid nimelt kindlaks, et naised kaotavad oma kehakaalust umbes 6 kilogrammi lahkuminekule järgnenud aasta jooksul. Eksperdid nimetavad seda südamevaludieediks.

Vaid kuu pärast seda, kui partner on neid maha jätnud, on paljud naised umbes 2,2 kilogrammi kergemad, sest nad tahavad uuesti vallalisena olles atraktiivsemad välja näha, kirjutab Female First.

Uuringus osales 1000 inimest. 77 protsenti osalejatest ütles, et vallalisena on nende figuur ja kehakaal parem kui suhtes olles. Kaks kolmandikku osalenutest tunnistas, et on kaalus alla võtnud pärast seda, kui abikaasa või partner neid maha jättis.

Suhteekspertide sõnul on täheldatud seda, et kui naine plaanib partneri maha jätta, siis on ta sellele juba pikemat aega mõelnud ja harjub vallaliseeluga seetõttu kiiremini. Lisaks ei muutu naised niivõrd emotsionaalseks, kui lahkuminek oli nende idee.

Mitte eriti üllatuslikult selgus seegi, et kolmandik naistest on tõsisesse suhtesse astudes kaalus juurde võtnud. Sama hulk naisi ütles, et lisakilod hakkasid neil kogunema kolm kuud pärast suhte algust.

Mitmed kuulsused on samuti sel teemal sõna võtnud. Näiteks «Meeleheitel koduperenaiste» staar Eva Longoria võttis enam kui 6 kilo alla pärast seda, kui tema suhe korvpallur Tony Parkeriga purunes. Naise sõnul esines tal sel ajal ka mitmeid terviseprobleeme. «Ma olin nii kondine. Ma ei söönud. Olin depressioonis ja kurb. Tarbisin peamiselt ainult kohvi,» meenutas Longoria.

Näitlejanna sõnul tehti talle välimuse kohta palju komplimente ja öeldi, et «lahutus sobib talle», kuid naine ise tunnistab, et enesetunne oli tal halb. «Mul polnud energiat ja ma ise ei saanud arugi, et olen depressioonis,» ütles Longoria.

Head naised, kas teie olete ka lahkumineku tõttu kaalus alla võtnud? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles