Viis tava marjapunapäeval, mis aitavad mehele saada

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjapunapäeval tuleks juua punast jooki ehk marjapuna.
Marjapunapäeval tuleks juua punast jooki ehk marjapuna. Foto: SCANPIX

Pärimushuviline lugeja kirjutab homsest marjapunapäevast, mil vallaline naine saab suurendada mehele saamise võimalust. Kel vähegi usku, tasub need näpunäited kõrva taha panna, et teisipäeval juba varakult pihta hakata.

Vallalistele naistele, kel soov sel aastal abielluda, tasub sel teisipäeva järgida viit lihtsat esiemade nõuannet. Teisipäeval, 25.03 on marjapunapäev, põline naiste püha. Sellel päeval on eriline vägi, millega seostuvad kümned pärimuslikud tavad ja uskumused.

1.      Joo punast jooki! Marjapunapäeval tuleb juua punast jooki ehk marjapuna. See toob ilu ja meeldivust vastassugupoole hulgas. Marjapunaks sobib punast värvi mahl, punane tee, õlu, vein, smuuti.

2.      Pühi varahommikul kuuriukse esist! Neidudel tuleb ärgata enne päikesetõusu ja aida (kuuri, garaaži) esine uks ära pühkida. Palamusel on teatud, et need virgad neiud saavad see aasta mehele.

3.      Öösel pööningule magama! Neiud, kes marjapunapäeval aidas või pööningul magavad, saavad peagi mehele (Reigi).

4.      Mängi laastumängu! Laastude sülle rabamise mäng on Mustjalas andnud mehelesaamise ende selliselt: Tüdrukud võtavad sülle laaste. Kui laastud on paaris, saavad mehele, kui ei ole – pole sel aastal selleks lootust.

5.      Katsu musta pulli mune! Kursis on aga teatud, et mehele saavad need tüdrukud, kes marjapunapäeva hommikul musta pulli mune katsuvad. Kui oma laudas sellist võtta pole, tuleb see pull mujalt üles otsida. Musta pulli munade katsujaile on mehelesaamine kindlustatud. Proovige järgi!

Allikas: Mall Hiiemäe «Eesti rahva kalender II», 1981

Loe marjapunapäevast veel SIIT ja SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles