Kuidas vabaneda tselluliidist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi peeglisse vaadates pidanud tõdema, et su reied meenutavad kodujuustu? Oled kunagi kõmuajakirjadest uurinud kuulsuste pilte, kes on bikiinides fotograafidele vahele jäänud ja ka nende jalgadel on märgata olnud tselluliiti?

Tuleb välja, et koguni 95 protsenti naistest peavad tselluliidiga võitlema. Mis aga on tselluliit? Dr Kiran Lohia selgitas, et «tselluliit on see, kui rasvatükid on surutud vastu nõrgaks muutunud naha sidekude, tänu millele tekib ebaühtlane ja mühklik nahapind», kirjutab healthmeup.com.

Kuigi võiks arvata, et tselluliit on miski, mis tekitab probleeme vaid ülekaalulistele, võib seda esineda ka saledatel inimestel. Tasuks teada ka seda, et tselluliit on geenides: kui su emal on tselluliit, siis tõenäoliselt esineb seda ka sinul.

Tselluliidi puhul on olemas kolm erinevat faasi: esimene faas tähendab seda, et nahka vaadates pole tselluliiti näha, aga kui teha naha biopsia, siis on näha, milliseid anatoomilisi muutusi võib nahas esineda. Teise faasi ajal esinevad esimesed märgid nahapinnal ja kolmas faas tähendab seda, et naha pind meenutab apelsinikoort või kodujuustu.

Dr Lohia sõnul võib tselluliit tekkida mitmel põhjusel, kaasa arvatud ebatervislik toitumine ja kiire kaalutõus või -langus. Samuti võivad põhjuseks olla hormonaalsed muutused, vähene füüsiline treening, vähene vedeliku tarbimine.

Kas tselluliidist saab vabaneda ja kuidas seda teha?

Kõige olulisem oleks muuta oma elustiili ja rohkem liikuda. Trenni tasuks teha vähemalt viis korda nädalas ja ühe treeningkorra pikkuseks võiks olla 45 minutit kuni tund aega. Kui töötad laua taga, siis ürita mitte väga pikalt paigal istuda. Tõuse iga 20-30 minuti tagant püsti ja liigu ringi.

Lisaks tasuks juua palju vett. Vedelikupuudus muudab tselluliidi silmapaistvamaks, seega veendu, et tarbiksid päeva jooksul piisavalt vett. Ka oma toitumisel tasuks silma peal hoida. Tasuks süüa palju puu- ja juurvilju ning kiudaineid.

Paljud naised tunnevad huvi ka selle vastu, kas tselluliiti saab mõne kreemi abil leevendada. Dr Lohia sõnul pole ükski kreem veel näidanud märkimisväärseid tulemusi tselluliidi vähendamisel. Mõnel kreemil on ajutine toime, näiteks need, mis sisaldavad kofeiini või teisi koostisosi, mis nahka pinguldavad, ent ükski neist ei kaota tselluliiti täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles