Mida peaks teadma enne esimest jõusaali külastust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esimene jõusaali külastus võib olla hirmutav - tundub, et kõik teised teavad täpselt, mida erinevate masinatega peale hakata, kuid sinul pole õrna aimugi. Aga ära muretse, kõigil on kunagi olnud üks hirmutav esimene kord ja nad tundsid täpselt sama.

Jõusaalis käimine on hea viis, kuidas oma tervist ja välimust paremaks muuta, seega ära karda jõusaali minna vaid seetõttu, et sa ei tea, milliste masinatega milliseid kehaosi treenida. Siin on mõned nõuanded, mida võiks teada enne esimest jõusaali külastust, kirjutab naiste elustiiliportaal Allwomenstalk.

Riietu sobivalt

Kõik ei saa lubada omale kalliste trenniriiete ostmist, kuid sul peaks trenni tehes olema mugav. Ole valmis riidekihte vähemaks võtma, sest jõusaalis hakkab palav. Veendu, et sul oleks trenniks sobiv rinnahoidja. Eelista materjale, mis hingavad ja väldi pakse ning sünteetilisi materjale. Ka jalanõud peaksid olema mugavad ja jõusaalis käimiseks sobivad. Kui lähed neid ostma, konsulteeri müüjaga, kes oskab sulle sobivaid jalatseid soovitada.

Võta veepudel kaasa

Kui unustad veepudeli koju, siis jõusaalist saab ka kohapealt soetada jooke. Mingi joogivaru võiks sul treeningu ajaks kindlasti olla, sest treening ajab sind higistama ja vedelikutaset tuleks organismis normis hoida. Jõusaalis on lubatud veepudelit treeningumasina kõrval maas hoida või mõnel masinal on lausa joogipudeli jaoks eraldi hoidik olemas.

Vaata ringi

Kui oled esimest korda jõusaalis, palu kellelgi endale kohta tutvustada või vaata ise ringi. Sel viisil näed, millised seadmed jõusaalis on ja kus midagi asub.

Palu abi

Lisaks ringkäigule võid paluda kellegi abi, et ka treeningmasinatega tutvuda. Tõenäoliselt ei tea sa ise täpselt, kuidas üks või teine seade töötab, aga muretsemiseks pole põhjust, sest jõusaalitöötajad ongi selleks seal, et sind aidata. Ära tunne piinlikkust, vaid küsi julgelt abi.

Ära üle pinguta

Esimese jõusaali külastuse ajal pole su energia tase või treeningvõime veel nii hea kui kellelgi, kes on juba aastaid treeninud. Ära võistle teiste külastajatega ega võrdle end teistega. Tee trenni nii, et su enesetunne oleks hea ja treening vastaks su võimetele. Kui sa ei tunne end hästi, jäta treening pooleli.

Tee sooja

Paljudes jõusaalides on eraldi ruum või nurgake soojenduse tegemiseks. Võta paar minutit aega ja venita erinevaid lihaseid enne, kui treeningmasinatele lähed. Soojenduse tegemine muudab energilisemaks ja sel viisil on lihtsam trenniga alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles