Erinevaid valusid ja vaevuseid, millele orgasm leevendust toob

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled ilmselt kuulnud, et orgasmi võivad tekitada mitmed veidrad ja vähem veidrad asjad ning olukorrad. Aga kas teadsid, et orgasm - ka kõige veidram - võib leevendada valu ja ravida unetust?

Milliste vaevuste ja valude puhul võiks abi otsida orgasmist? YourTango annab aimu.

Peavalud. Seksi ajal vallanduvad endorfiinid võivad leevendada erineva tugevusega peavalusid. Hea uudis on seegi, et pole oluline, kas orgasm on saadud seksi või masturbeerimise teel. Kõik orgasmid on kasulikud!

Valu. Orgasmil on valuvaigistav mõju. On isegi kindlaks tehtud, et orgasm suudab leevendada sünnitusvalu.

Luksumine. Dr Francis Fesmire'i sõnul tuleb luksumise lõpetamiseks stimuleerida uitnärvi ja täpselt sellist stimulatsiooni pakub seks.

Menstruatsioonist tingitud vaevused. Orgasm tekitab emaka lihaste kokkutõmbumist ning samal ajal vabastab kemikaale ajus, mis on looduslikud valuvaigistid.

Stress ja depressioon. On tõestatud, et kui sperma jõuab suu kaudu kehasse, siis on sel tuju paranda ja stressi leevendav toime.

Unetus. Seks on väsitav. Aga lisaks sellele muudab sind väsinuks ka see, et pärast seksi on ajus suur kogus oksütotsiini. Tasuks veel teada, et naised toodavad oksütotsiini rohkem kui mehed.

Hommikune iiveldus. Psühholoog Gordon Gallupi sõnul on just sperma see, mis rasedatel naistel iiveldust tekitab, seega on oluline suurendada spermataluvust (teisisõnu: rohkem oraalseksi!).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles