Kuigi Koch-Mäe sõnul oleks jooksuks võinud ettevalmistusega pihta hakata juba lume sulades, siis oleks mõistlik veel täna või homme teha väike jooksuring. «Reede võiks jääda pigem puhkuseks või siis tuleks teha sel päeval mõni kergem treening. Kindlasti pole soovitav reedel pikka ja rasket distantsi ette võtta,» rõhutab treener.
Kindlasti tuleb treeneri sõnul osa võtta enne jooksu toimuvast soojendusvõimlemisest või kui seda ei soovi, võimelda üksi. Selleks sobivad erinevad painutused, kerepöörded, põlvetõste- ja sääretõstejooksud ja dünaamilised venitused. Jooksma asudes tasub valida endale sobiv jooksutempo ja leida õige hingamisrütm, et sa end esimese paari kilomeetriga päris «kinni» ei jookseks.
«Targem on jooks katkestada kui tunned, et silme eest hakkab virvendama ja tekib raskusi hingamisel,» soovitab treener. «Ette võib tulla ka pistmist kõhu piirkonnas. Kui pistmine tekib, võta hoog maha ja proovi hingamist taastada - näiteks 3-4 hingetõmmet nina kaudu sisse ja sama palju suu kaudu välja, et hingamise rütm saaks ühtlaseks. Oluline on kuulata oma sisetunnet!»
«Jooksu hommikul soovitan kindlasti süüa täisterahelvestest valmistatud putru, see annab sulle kütuse kolmeks kuni neljaks tunniks. Hommikusöögi ja jooksu vahe võiks olla umbes kaks tundi,» sõnab treener ja soovitab tund kuni pool tundi enne jooksu süüa kehakinnituseks üks väiksem banaan. «See peaks tagama jooksuks piisava energia. Lõunasöögiks sobib sel päeval hästi mõni täistera pastaroog liha või kala ja aedviljadega.»