Internetis leviv video viis Soomes õpetaja vallandamiseni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis leviv video viis Soomes õpetaja vallandamiseni
Internetis leviv video viis Soomes õpetaja vallandamiseni Foto: SCANPIX

Internetis levib video, mis tehti Soomes Helsingis Alppila keskkoolis ning mis tõi kaasa õpetaja vallandamise.

Videol näha olev leidis aset kooli sööklas, edastab iltasanomat.fi.

Juhtum sai väidetavalt alguse sellest, et õpetaja Antti Korhonen palus ühel laua taga istunud õpilasel kapuutsi peast võtta. Õpetaja sõnas, et kui õpilane seda ei tee, siis tuleb tal sööklast lahkuda. Õpilane lahkus sööklast.

Videolt paljastub, mis sai edasi. Kapuutsi kandnud õpilase lahkumise järel tekkis ühel teisel õpilasel ja õpetajal sõnavahetus.

Korhonen püüdis ka seda õpilast sööklast välja saada, tõugates teda ja tõmmates riietest ning paisates teda söökla seina ja ukse vastu. Kui nad olid jõudnud söökla ukse lähedale, leidis aset uus sõnavahetus.

Sõnelemise juures oli ka blondide juustega naisõpetaja.

«Kui sa oled tark, siis sa lihtsalt lähed nüüd siit minema,» sõnas naine õpilasele.

Meesõpetaja aga kaotab lõpuks kannatuse ning karjub õpilasele: «Mine välja!»

Poiss vastab selle peale: «Täiskasvanud mees ründab 15-aastast. Sa arvad, et oled tugev. Kas käid ka õpetajate toas karjumas?»

Järgnelt tõukab õpetaja õpilast paar korda nii, et poiss jõuab söökla uste juurde. Poiss lahkub sööklast ja veel trepil on kuulda, kuidas ta õpetaja peale karjub.

Korhonen selgitas hiljem, et pidas ebaviisakalt käitunud poissi ohuks ning selle tõttu võttis kasutusele karmimad meetmed. Õpetaja lisas, et käitus vastavalt õpetus- ja kasvatusmeetoditele ning tegi seda õigesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles